'Çocuk gelin' Arzu'nun çilesi bitmiyor

'Çocuk gelin' Arzu'nun çilesi bitmiyor

Kocasının tecavüz ettiği kızı üzerine kuma getirmesine karşı çıktığı için kurşun yağmuruna tutulan Arzu Boztaş, cinsel istismar düzenlemesini karşı olduğunu söyledi. Bacaklarını yitiren genç kadın “Kocam da serbest kaldı, bu yasa tecavüzcüye ödül” dedi.

Yozgat’ta 14 yaşında evlendirilen 30 yaşındaki Arzu Boztaş, üzerine kuma getirilmesini kabul etmeyince eşi 41 yaşındaki Ahmet Boztaş tarafından pompalı tüfekle vuruldu. Her iki bacağı dizlerinden kesilen, kolları da işlevini yitiren 6 çocuk annesi Boztaş, bir yandan tedavi olurken diğer yandan eşinden boşanmaya çalışıyor.

Ankara’da ailesiyle yaşayan Boztaş, kocasının 2014’te komşusunun kızı zihinsel engelli N.G.’ye tecavüz ettiğini söyledi. Olayın duyulması üzerine Ahmet Boztaş, engelli kızı kuma olarak almak istedi. Bunu kabul etmeyen Arzu Boztaş, çocuklarıyla ailesinin yanına döndü. “Sen beni bırakırsan gidip başkasıyla evlenirsin, seni öldürmeyip süründüreceğim” diyen Ahmet Boztaş, genç kadını iki bacağı ve ellerinden vurdu.

ÖLÜM ANINI BEKLEDİM 

Acılı kadın yaşadığı korkunç anı şöyle anlattı: “Tam boşanmaya gideceğim gün, düşüncesi farklıymış, çocukları okula gönderdi. Küçük çocukları da komşuya bıraktım. Elindeki pompalı tüfekle yere yatmamı söyledi. ‘Üçümüz yaşamaya razı mısın’ dedi. Buna razı olmayacağımı, ölümümün daha iyi olacağını söyledim. ‘Seni öldürmeyeceğim sakat bırakacağım’ dedi. Yere yatmamı istedi. Ölüm anını bekliyordum. Önce bacaklarıma ateş etti. Kollarıma ateş etmek istediğinde, ‘Çocuklarıma nasıl bakarım, yapma’ dedim. Dinlemedi, ateş etti.”

EŞİM DE SERBEST KALMIŞTI

Mağdur kadının 6 evladı devlet tarafından gözetim altına alındı. Saldırgan eşe de asarlayarak öldürmeye teşebbüs suçundan 20, zihinsel engelli N.G.’ye tecavüz suçundan ise 15 yıl hapis cezası verildi. Kurtulduğu için haline sevindiğini belirten Boztaş, ‘çocuk gelinler’ için sembol olduğunu dile getirdi. Çocuk istimarına ilişkin düzenlemeyi duyunca şoke olduğunu ifade eden Boztaş “Benim kurşunlanma sebebim budur. Tecavüze uğrayanlar tecavüzcüsü ile evlenince ceza almayacak. Ben de yaşadım, eşim tecavüz ettiği kadınla evleneceğini vaat ettiği için serbest bırakılmıştı. Ama sonrasında yaşananlardan dolayı ceza aldı. Tecavüze uğrayan kişiyi mahkum ediyorsunuz” dedi, “Bu yasa tecavüzcüyü ödüllendirmektir” diye konuştu. -DHA

16-11/21/21-kar-10-bozdag-2-haber.jpg

BOZDAĞ KADIN DERNEKLERİYLE BULUŞTU

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili bazı kadın derneklerinin yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıya Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Hazar Eğitim Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER), Türkiye İşkadınları Derneği (TİKAD) ve Hukukçular Derneği’nin temsilcileri katıldı. Buluşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da yer aldı. Bozdağ’ın önergeyle erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerini gidermeyi amaçladıklarını söylediği öğrenildi. -AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN