Çocukları kimlere emanet ediyoruz

Çocukları kimlere emanet ediyoruz

Okulların açılmasına kısa bir süre kala Ümraniye’de servisçi terörü yaşandı. Fatih İlkokulu’nda öğrenci kayıtlarının alındığı sırada servis sahipleri arasında çıkan kavgada silahlar patladı, bir kişi öldü, iki kişi yaralandı. Aileler ise “Çocuklarımızı kime emanet ediyoruz” diyerek olaya tepki gösterdi.

İzmir’de 16 Ağustos’ta ruhsatsız kreş servisinde unutulan 3 yaşındaki Alperen Sakin’in havasızlıktan öldüğü olayın yankıları sürerken Ümraniye’de 18 Ekim’de okulların açılmasına günler kala yaşanan bir olay servisçileri tekrar gündeme oturttu. Olay “Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz” sorusunu gündeme getirdi. İstanbul Ümraniye’de bulunan Fatih İlkokulu bahçesinde öğrenci servisi firmalarının sahipleri arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı. Saat 11.30 sıralarında öğrenci servisi firması sahipleri arasında okul bahçesinde öğrenci kaydı aldığı sırasında tartışma yaşandı. Tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Okul bahçesinde birbirine ateş etmeye başlayan iki firma yetkililerinden Ramazan Sarı, Cüneyt Elik ve Krem Beyazıt yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Cüneyt Elik hayatını kaybederken kurşunla yaralanan Ramazan Arı ver bıçakla yaralanan Kerem Beyazıt’ın tedavileri sürüyor. Elik’in ölüm haberini alan yakınları hastanede fenalık geçirdi, gözyaşlarına boğuldu. Kayıt için okula gelen veliler ve öğrenciler ise büyük korku yaşadı.

Okul yöneticileri bahçeye döküldü. Dehşet verici olayı yaşayan bir öğrenci sınavdayken silah seslerini duyduğunu söyledi. Bir başka kişi ise okulda silahlı kavga olduğunu evdeyken silah seslerini duyduğunu dile getirdi. Olay Yeri İnceleme Ekipleri de okul bahçesinde detaylı bir çalışma yaptı. Polis okulun sokağını trafiğe kapatırken, çevrede güvenlik önlemi aldı. Okul kaydı için gelen veliler geri çevrildi. Başlatılan geniş çaplı soruşturma ise sürüyor. Öte yandan aileler neredeyse her eğitim-öğretim dönemi başında tekrarlanan bu tür olaylara “Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz” diye tepki gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN