Çöküşten zafere bir peri masalı: Tudor'la gelen yalancı bahar

Çöküşten zafere bir peri masalı: Tudor'la gelen yalancı bahar

İlk lig maçı için 14 Ağustos’ta TT Stadı’ndaki yerini alan taraftarların aklı hâlâ Östersunds hezimetindeydi. Ancak onları farklı bir takım karşılayacaktı... İlk hafta yuhalanan Igor Tudor, 6’ncı haftada Bursa’da yaptığı değişikliklerle 1-0’dan maçı çevirmiş ve kahraman olmuştu. Ancak bu sadece yalancı bahardı...

BÜLENT TUNCA/YAZI DİZİSİ 2

9 farklı ülkeden 12 yeni oyuncu ile kadro kurulmuştu... Son model Aslan’ın ne yapacağı merak konusuydu. 14 Ağustos’ta TT Stadı tribünlerine gelen taraftarların aklında hala Östersunds hezimeti vardı. Taraftarın gözü yeni transferleri görmüyordu. Eskiler ise eleştiri oklarının hedefi durumundaydı. Özellikle de kaptan Selçuk İnan ve gitmek istediğini açıklayan Sinan Gümüş...

Maç başlamadan önce Türk Telekom’da bir ilk yaşandı, teknik direktör Igor Tudor’un ismi okunduğunda onbinlerce taraftardan protesto sesleri yükseldi. Daha ligin ilk maçında, ilk düdük çalınmadan hocanın yuhalanması ve istifaya davet edilmesi ilk kez oluyordu. Tudor ilk maçına son maçı gibi çıkıyordu.

MARIUS SUMUDICA ŞAŞTI KALDI

Ama karşılaşma başladığında herkes şaşkınlığa uğradı. Sahadaki Galatasaray, Kayseri’yi sahadan sildi attı. ‘Kükremiş bir aslan’la karşılaşan taraftar hem şaşkın hem mutluydu. İklim değişmişti. Gomis ilk kez taraftara aslan pençesi hareketini yapmış, akıllarda Belhanda’nın taklaları kalmıştı. Maç öncesi, “Komandolar gibi hazırlandık. Onları öldürüp geri geleceğiz” diyen Kayserispor’un çılgın hocası Sumudica, maç sonrası ise “Bunu beklemiyordum. Bizde ok, onlarda tüfek vardı” diyecekti.

2. haftada Osmanlıspor’u Ankara’da üçleyen Cimbom, rakiplerine de gözdağı vermişti. Artık Östersunds’un hesabını kovalayan yoktu. Futboldaki müthiş değişim, şampiyonluk inancını körüklüyordu. ‘İstifa’ sloganları da artık sona ermişti. Hatta cılız da olsa Tudor’a destek tezahüratları duyuluyordu.

Aslan’ın bir sonraki kurbanı 3. haftada 3 golle geçtiği Sivasspor oldu. Televizyon programlarında yorumcular, gazetelerde yazarlar, 3 haftada 10 gol atan Galatasaray için “Şimdiden şampiyon” ifadelerini kullanıyordu.

4. haftada Antalyaspor’la deplasmanda 1-1 berabere kalan Galatasaray, sezonun ilk puan kaybını yaşıyor, Cimbom’a methiyeler düzme konusunda ihtiyatlı davrananlar Tudor’un Ndiaye-Selçuk değişikliğini sorguluyordu.

ZAFERİN MİMARI IGOR TUDOR

Cimbom bir sonraki hafta Kasımpaşa’yı Gomis’in golleriyle devirdi. Daha sonra deplasmanda 1-0 geriye düştüğü maçta Bursapor’u 2-1 yenen Aslan, 6. maçında 5. galibiyetini alarak zirveyi parselledi. Hatalı değişikliklerle eleştirilen Igor Tudor, bu kez tam isabet sağlamıştı.

Karabükspor’u evinde 3-2 yenen Galatasaray’da Gomis, Tolga ve Feghouli’den sonra bir kahraman daha sahne alıyordu. Bu isim mücadelede 2 gol atan, hatta 90+1’de 3 puanı getiren yeni ikon Maicon’dan başkası değildi... Tudor bu maçta, gerideyken ‘B planı’nı devreye sokmuş, 3’lü savunmaya dönmüş ve zaferin mimarı olmuştu.

GOMİS, 119 KM HIZLA VURDU

Lider Galatasaray, 8. haftada deplasmanda Konyaspor’u yine Gomis’le yere serdi! Fransız yıldız, 11 metreden 119 kilometre hızla kaleci Serkan’ı avlıyor, daha sonra topu çalıp, 66 metre koşup penaltı kazandırıyordu. ‘Gomis çağı’ resmen başlamıştı... Aleyna Tilki’nin “O sen olsan bari” şarkısını dinlerken yaptığı paylaşım, Galatasaray tribünlerinin sembol şarkısına dönüşüyordu...

Makine gibi işleyen Galatasaray’ın sıradaki rakibi Fenerbahçe’ydi... Kumar oynamayı seven Igor Tudor, tıkır tıkır işleyen sistemini bozup derbiye 3’lü savunmayla çıktı. Herkes şaşkındı. Takım da öyle. Sahadaki Galatasaraylılar alışık olmadığı yeni sisteme ayak uydurmakta zorlanıyordu...

DERBİDE HOCALAR SINIFTA KALDI

Serdar Aziz’in oyunun hemen başında yaşadığı sakatlık da Galatasaray’ın yaşadığı sıkıntıya tuz biber ekti. Tudor hemen eski sisteme döndü. Ama 19’da vazgeçse de müdahalelerde geç kaldı ve derbiden 1 puanla ayrıldı.

Eleştirmenler köşelerinde Tudor kadar Aykut Kocaman’a da yükleniyor, kötü oynayan Galatasaray’a karşı neden hücum futboluna dönmediğini, 3 puanı aramadığını sorguluyordu...

GÖNÜLDEN ASLAN

Galatasaray’ın devre arasında kiralık olarak kadrosuna kattığı Yuto Nagatomo, kariyerini Sarı-Kırmızılı takımda tamamlayabileceğini söyledi. Şampiyonluk kutlamasında İstanbul’da mutlu olduğunu ve kalmak istediğini dile getiren 32 yaşındaki Japsol bek, “Avrupa’nın önemli kulüplerinden birinin formasını giyiyorum. Harika bir taraftar kitlesinin desteğini her zaman yanımda hissediyorum. Fatih Terim ve Galatasaray beni bambaşka bir insana dönüştürdü. Kariyerime burada devam etmek istiyorum” açıklamasını yaptı.

YARIN: 18 KASIM 2017 DÖNÜM NOKTASI OLDU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN