Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye tepki: Bu nasıl yargı, bu nasıl yasa?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye tepki: Bu nasıl yargı, bu nasıl yasa?

Ankara'daki Devlet Protokolü İftarı'ında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye tepki göstererek: 'Amerikadayım, PKK terör örgütü, FETÖ'cüler hep birlikte birleştiler, 40-50 metre mesafede şahsıma karşı orada gösteri yapıyorlar. Amerikan polisi hiçbir şey yapmıyor, dokunmuyor. Acaba benzer bir şey Türkiye'de yapılmış olsa tavır ne olur, düşünebiliyor musunuz?' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Ülkemizin bütünlüğü milletimizin birliği devletimizin bekası uğruna bugüne kadar yaptığınız tüm hizmetler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siyasi sosyal ekonomik fay hattımıza yönelik saldırıların bundan sonra da devam edeceği açıktır zira kıskanılan bir ülkeyiz bbir milletiz. Bu yüzden ülkemizin güvenlik konseptinde güçlü bir değişiklik yapmamız şart olmuştur.

Bugün bölgemizde yaşanan çatışmaların ve ortaya çıkan büyük yıkımın da gerisinde aynı oyun vardır. Benzer bir niyetin ülkemiz için de geçerli olduğu açıkça görülmektedir. Özellikle son 4 yıldır kesintisiz bir şekilde maruz kaldığımız saldırıların tesadüf olmadığını daha sonra yaşanan gelişmeler ortaya çıkarmıştır.
 
Amerikadayım, PKK terör örgütü, FETÖ'cüler hep birlikte birleştiler, 40-50 metre mesafede şahsıma karşı orada gösteri yapıyorlar. Amerikan polisi hiçbir şey yapmıyor, dokunmuyor. Acaba benzer bir şey Türkiye'de yapılmış olsa tavır ne olur, düşünebiliyor musunuz? Hiçbir şey yapmadıkları gibi onlara karşı müdahalede bulunan oradaki bizim soydaşlarımız, vatandaşlarımızdan iki tanesini içeri almışlar dün. Böyle şey olabilir mi?

Benim korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur? Bu korumalar, beni korumayacaksa niçin bunları ben yanımda Amerika'ya götürüyorum? Amerika'nın Hans'ı ile George'u ile mi kendimi koruyacağım?

ÜLKEMİZ KISKANILDIĞI İÇİN SALDIRILAR DEVAM EDECEKTİR 

Ülkemizin bütünlüğü milletimizin birliği devletimizin bekası uğruna bugüne kadar yaptığınız tüm hizmetler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siyasi sosyal ekonomik fay hattımıza yönelik saldırıların bundan sonra da devam edeceği açıktır zira kıskanılan bir ülkeyiz bir milletiz. Bu yüzden ülkemizin güvenlik konseptinde güçlü bir değişiklik yapmamız şart olmuştur.

BU MİLLET İSTERSE YAPAR 

Fırat Kalkanı harekatı bu kapsamda ne kadar isabetli ve netice verici olduğunu bize göstermiştir. Bu vesile ile silahlı kuvvetlerine şahsım ve milletim adına ayrıca teşekkür ediyorum. Bu millet demek ki isterse yapar. Öyleyse gecikme olmadan bir çok şeyi yapmamız gerekiyor. Gecikemeyiz adımları anında atmamız lazım. Şimdi bu oyunu tüm sınırlarımız boyunca işlemez hale getirmenin çalışmalarını yapıyoruz.

TÜRKİYE'NİN BÜYÜME HIZI DEVAM EDECEK 

Yüzde 5 büyüme bütün oyunları bozmuştur. Bu böyle devam edecek ben buna inanıyorum. İstihdam rakamları açıklandı. Yüzde 1 işsizlik düşmüştür. Önümüzde mevsimsel çalışmalardan kaynaklı işsizlik daha da düşecektir. Türkiye büyümeye devam edecek. Onlar bizim için kapılar kapandı zannettiği dönemde bize daha fazla kapılar açıldı. Farklı bir çok şey üreteceğiz. Çatıştırmaya yönelik girişimlerde bu başarısızlığın devamını sağlayalım bunu başarmamız lazım. Büyük ölçüde de başarısız oldular. Bölücü örgütün çukur eylemlerinde FETÖ ve çukur siyasetinde milletimizin gösterdiği feraset takdire şayandır.

GÖZLERİ OLUP GÖRMEYEN, KULAĞI OLUP DUYMAYANLAR VAR 

Parlamentoda bakıyorum biri konuşuyor ve diyor ki bu iktidar DEAŞ'ı terör örgütü olarak görmemiştir. El insaf. Şu anda DEAŞ'a gerek Suriye'de gerekse ülkemizde DEAŞ'a en ağır kaybı verdiren ülke Türkiye ve bu iktidar olmuştur. Gerek ben,, gerek başbakanımız miletvekili ve bakan arkadaşlarımız DEAŞ'ın terör örgütü olduğunu hepimizin sözlerini herkes çok iyi biliyor. Ama kulağı var duymuyor. Biz yeter ki erkler olarak hedeflere ulaşma kararlılığımızı koruyabilelim.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN