Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan petrol zengini Müslüman ülkelere çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan petrol zengini Müslüman ülkelere çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki TİKA Koordinatörleri toplantısında konuştu. Erdoğan, "Dünyada insani yardım konusunda 6 milyar dolarlık kalkınma yardımıyla ABD'nin arkasında ikinci sıradayız. Ama büyük ihtimal seneye birinci olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki TİKA Koordinatörleri toplantısında konuşuyor. "Dünyada insani yardım konusunda Türkiy'nin ikinci sırada olduğunu anlatan Erdoğan'ın konuşmasınınsatır başları şöyle:  Türkiye'nin kalkınma yardımlarının 7.2 milyar dolarını insani yardımlar oluşturuyor. Biz tarih boyunca devlet ve millet olarak elimizdeki imkanları paylaşma konusunda daima cömert davrandık. 6 milyar dolarlık insani kalkınma yardımıyla ABD'nin arkasında ikinci sıradayız. Milli gelire baktığımız zaman dünyada birinci sıradayız. ABD sağda solda konuşuyor, rakamlar ortada. Bir yıl diğer ülkelerin yardımlarında büyük bir artış olmazsa 7,2 milyar dolarlık insani kalkınma yardımıyla ilk sıraya çıkma ihtimalimiz var.

MÜSLÜMAN ÜLKELERE SESLENDİ 

Dünyadaki pek çok krizin kaynağında gelir dağılımındaki adaletsizlik yatıyor.Dünya üzerinde kurulduğu söylenen 4 çarpıklığın yükünü kaldıramaz. İmkanlarımızın el verdiği kadar insana ulaşmaya gayret ediyoruz. Petrol zengini Müslüman ülkelere sesleniyorum. Sadece zekatlarını fakirlere verseler dünyada fakir kalmaz.Batı'nın insanları birbirine kırdırmaya harcadığı para dünyadaki tüm fakir hakları ihya eder.

Batı'nın ortalığı karıştırmak için harcadığı para ile dünyanın geri kalanı asgari refah seviyesine ulaşabilir.Türkiye hiçbir operasyonunda sivillerin kılına bile zarar vermedi. Suriye'de taş üstüne bırakmamaya yemin etmiş örgütlerin ve güçlerin karşısına Suriye'nin yeniden ihyası ve inşasında kararlıyız.

Güney Pasifik'teki Solomon Adaları'na 4 deniz ambulansı tahsis edildi Komor Adaları'na 5 bin kişilik stadyum yapıldı.TİKA'yı ilk kuruluş amacı olan Orta Asya ile sınırlı tutmadık geniş bir yelpazeye yaydık.

“PETROL ZENGİNİ MÜSLÜMAN ÜLKELERE SESLENİYORUM”

Ben daha da ileri gidiyorum. Özellikle Müslüman ülkelere, petrol zengini Müslüman ülkelere sesleniyorum. Salt zekatlarını tespit edip bu fakir, garip ülkelere verseler dünyada herhalde fakir kalmaz.

Hep söylenir ya 'batıda israf edilen yiyecekle, dünyanın kalanındaki tüm açlar doyar' Aynı benzetmeyi şöyle de yapabiliriz. 'Batının ortalığı karıştırmak, terör örgütlerini kışkırtmak için harcadığı parayla dünyanın kalanını asgari refah seviyesine ulaştırmak mümkündür. Silahlanmaya harcanan paralar, dünyanın değişik yerlerindeki yağdırılan bombalar... Sadece şu Ortadoğu'da harcanan paralar. Sadece savaş için harcamalar dünyadaki o garip halkları ihya eder.

Terör örgütlerine ABD'nin gönderdiği yardım 5 bin TIR silah ve mühimmat. 2 bin kargo uçağıyla silah ve mühimmat. Siz bunların ne tür büyük rakamlar tuttuğunu hesap edin.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN