Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: YPG'nin devlet gibi yapılanmasına tahammül edemeyiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: YPG'nin devlet gibi yapılanmasına tahammül edemeyiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamada, operasyonun terör ağına yönelik olduğunu söyleyerek ''YPG'nin devlet gibi yapı kurmasına tahammül edemeyiz. ABD, PYD/YPG'ye verdiği tüm silahları toplamalı'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN International'a konuk oldu.

Kalın Afrin operasyonunun Suriye Kürtlerine yönelik değil, Kürtleri temsil ettiğini iddia eden terör ağına yönelik olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE'YE 700 SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

İbrahim Kalın, Afrin bölgesinden Türkiye'ye yaklaşık 700 saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

"Biz böyle bir terör örgütünün sınırlarımızın yanı başında özerklik elde etmesine veya devletimsi bir yapı kurmasına tahammül edemeyiz" diyen Kalın, ABD'nin Suriye'de müttefik olarak Marksist Leninist bir örgütü belirlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ''Biz Suriye'de Rusya ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz, müttefiklerimizin bu örgüte verdiği desteği sonlandırmalarını talep ediyoruz" dedi.

ZEYTİN DALI HAREKATINDA BUGÜN YAŞANANLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN