Dacia, uzun süredir beklenen otomatik vites seçeneğini satışa sundu

Dacia, uzun süredir beklenen otomatik vites seçeneğini satışa sundu

Renault grubunun yükselen yıldızı olan Dacia, uzun süredir beklenen otomatik vites seçeneğini satışa sundu. Easy-R adı verilen otomatikleştirilmiş şanzıman Sandero Stepway modeliyle birlikte 46 bin liradan başlayan fiyatlarla satışına başlandı.

[Karar]
ALİ YILDIRIM

Dacia, 1999 yılında Renault bünyesine katılarak adeta evrim geçirdi. Grubun son yıllardaki yükselen yıldızı olan Dacia, ilk kez otomatik vites versiyonunu satışa sundu. Easy-R adı verilen yarı otomatik şanzıman, markanın Sandero Stepway modeliyle can buldu. Türkiye’de de satışa sunulmaya başlanan yarı otomatik versiyon, markanın pazardaki başarısına da hız katacak. Stop&Start sistemiyle donatılan 0.9 turbo benzinli ve grubun ödüllü motoru olan 1.5 dCi dizel ünite artık otomatik vites seçeneğiyle de pazarda boy gösterecek. Sandero Easy-R, 46 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

ARA HIZLANMALAR TATMİNKAR

Sandero Stepway Easy-R, 0.9 turbo motoru 90 beygir gücünde ve 140 Nm tork üretiyor. Easy-R şanzıman ile kombine edilen araç, 0’dan 100 kilometre hıza 11,8 saniyede ulaşıyor. Yeni otomatikleştirilmiş şanzıman ile birlikte araç, fabrika verisi olarak 100 kilometrede ortalama 5,1 litrelik yakıt tüketimi gerçekleştiriyor. Bizim de Türkiye’nin en güzel noktalarından biri olan Rize Ayder’de kullanma fırsatı yakaladığımız araç, oldukça beğenimizi kazandı. Tipik bir manuel şanzımanın otomatikleştirilmesi sonucu oluşan şanzıman son derece başarılı. İlk iki vites geçişinde hafif sarsıntılar yaşatan yeni model, 5’inci vitese kadar emsallerine göre oldukça sarsıntısız ve başarlı bir geçiş sağlıyor. Ara hızlanmaları da oldukça başarılı olan modelde, manuel kullanım imkanı da sunuluyor. Özelikle  ani araç sollamalarında veya performanslı sürüş arandığında vites topuzunu kendinize doğru çekerek daha hakim bir vites değişimi gerçekleştirmek mümkün.

DÜŞÜK YAKIT TÜKETİMİ

Dizel seçenek olan 1.5 litrelik dCi ünite, 90 beygir gücüne ve Easy-R ile oldukça düşük bir tüketim değerine sahip. Manuel versiyondan daha az yakıt tüketimi gerçekleştiren otomatik dizel seçenek, 100 kilometrede 3,8 litrelik yakıt tüketimi gerçekleştiriyor. Modelin dizel ve otomatik versiyonuna sahip olmak için ise 54 bin 150 lira ödemek gerekiyor. Özellikle Easy-R ile birlikte sunulan yokuş kalkış desteği sistemi kavrama ve kalkışlarda büyük kolaylık sağlıyor. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar “Hızla yükselen Dacia, 2015 yılını toplam pazarda 8’inci olarak tamamladı ve 4,6 pazar payı elde etti. Easy-R, müşterilerimizin uzun bir süredir beklediği bir özellik” dedi. 

EASY-R SYMBOL

2017'de Renault'un Symbol modeli de Easy-R şanzımana kavuşacak. Yine aynı yıl Dacia Duster EDC şanzıman ile gelecek. Faz değiştiren Sandero ile birlikte cam açma kapama tuşları kapı içlerine taşınacak ve arka koltuklarda yolculuk edenler için otomatik cam seçeneği olacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN