Danimarka’dan Asparov teşekkürü

Danimarka’dan Asparov teşekkürü

Reina katliamının planlayıcılarından IŞİD’li terörist Asparov’un Danimarka’da yakalanmasının ardından Türkiye’nin iade dosyası hazırladığı öğrenildi. Danimarka polisi ise teröristin tutuklanmasını sağlayan medyaya teşekkür etti.

HİLAL ÖZTÜRK

Reina katliamının firari şüphelisi İbrahimjon Asparov, Karar’ın haberi sonrası kaçtığı Danimarka’da ikinci kez yakalanıp tutuklandı. Asparov’un Türkiye’ye iadesi için 18 günlük bir süresi olduğu belirtildi. 19 Temmuz’da başlayan süre 6 Ağustos’ta sona erecek. Bu süre içinde Türkiye Asparov’la ilgili suçlamayı ve delilleri iade dosyası haline getirerek Danimarka’ya gönderecek. Danimarka yargısı bu dosyayı inceleyerek iade edilip edilmeyeceğine karar verecek.

Asparov, tutuklanması sonrası avukatları aracılığıyla Türkiye’deki OHAL’i gerekçe göstererek iade edilmek istenmediğini bildirmişti Danimarka Yüksek Mahkemesi ise bu konuda bir karar vermek için önce Türkiye’den gönderilecek dosyayı bekliyor. Türkiye Asparov ile ilgili Reina iddianamesini ve içeriğinde yer alan delilleri bir dosya haline getirerek Danimarka’ya gönderecek. Bu dosyadaki bilgiler arasında öncelikle Danyelik İbrahim kod adını kullanan Asparov’un Abdulkadir Masharipov’la bağlantısı yer alacak. İddianamede Masharipov’a silahları veren kişinin olduğu delilleri ile ortaya konuyor. Dosyada Asparov’un “Reina Terör eyleminin planlayıcılarından” olduğu de delilleri ile aktarılacak.

Öte yandan Danimarka istihbarat yetkililerinin, Asparov hakkında medyada yeralan haberlerden önce bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, medyaya teşekkür ettikleri de öğrenildi.

IŞİD İNCİRLİK’E SALDIRI PLANLAMIŞ  

Adana’da, hücre evlerine düzenlenen operasyonda yakalanan IŞİD’in ‘Adana emiri’ Abdulkerim Ç’nin yanı sıra Ali K, Ersin K., Fevzi T., Muhammet T., Murat T., Seyit Ali Ş. ve Yılmaz K. ile Sabancı Camisi’nde geçen yıl cuma namazı sırasında ‘canlı bomba’ eylemi yapmaya çalıştığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Mahmut Kılıçaslan, Mahmut Ö. ve Saim Y. hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianamede teröristlerden Fevzi T’nin İncirlik Hava Üssü’ne biri kamyonla iki bombalı araç saldırısı yapmayı planladığı, Türkiye ve Adana’da bulunan örgütün ‘mürtet’ olarak adlandırdığı bazı isimler ile bazı cemaatlere yönelik suikast için bomba yapabilecek bir örgüt mensubu aradığı aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN