Darbeci kadın subay FETÖ’cü KPSS hırsızı

Darbeci kadın subay FETÖ’cü KPSS hırsızı

Darbenin çatı iddianamesinin tek kadın sanığı olan Üsteğmen Kübra Yavuz’un KPSS sorularının çalınması davasında sanık olduğu ortaya çıktı. Genelkurmay’da verdiği ifadesinde Yavuz, soruların kendisine bir ‘abi’ tarafından verildiğini itiraf etmiş.

15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı’nda yaşananlarla ilgili hazırlanan 221 sanıklı çatı iddianamede yer alan tek kadın şüpheli Üsteğmen Kübra Yavuz’un 2010 KPSS sorularının çalınması davasında sanık olduğu ortaya çıktı. İddianamede, Yavuz’un, Genelkurmay Başkanlığında 2 Ağustos 2016’da verdiği ifade de paylaşıldı. Buna göre, Kübra Yavuz, 2009’da 9 Eylül öğrenci yurdunda kaldığını, devlet yurtlarından sorumlu ‘Elif abla’nın kendisiyle ilgilendiğini anlattı. Mezun olacağı 2010’da bu ‘abla’ aracılığıyla kendisine “KPSS’ye çalışma, senin için başka bir şeyler düşünüyoruz” notunun iletildiğine dikkati çekti. Kara Kuvvetleri Komutanlığına personel alımı için internetten başvurmasının istendiğine işaret eden Yavuz, “Spora çalış. Diğer konuları hallederiz” denildiğini bildirdi. Yavuz, KPSS’nin genel yetenek sınavı için İzmir’de ‘Selim abi’nin soruları kendisine vererek cevaplarını ezberlemesini söylediğini vurguladı. Ancak Üsteğmen Yavuz savcılık ifadesinde çark etti. Ağustos 2010’da Kara Kuvvetleri Komutanlığının açtığı Sözleşmeli Subaylık sınavını kazandığını, FETÖ ile herhangi bir ilgi ve irtibatının olmadığını savundu. Yavuz, Genelkurmay Başkanlığı içindeki ifadesini baskı altında verdiğini, ifadesinde geçen hususların tamamının kurmaca, isimlerin uydurma olduğunu iddia etti, anlattığı isimler ve olayların gerçek olmadığını öne sürdü.

CUNTAYA PROTOKOL SUBAYLIĞI YAPTI

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianamede, Yavuz’un, Genelkurmay Başkanlığının idari tahkikat raporuna göre, 15 Temmuz saat 09.21’de kışlaya Güney Nizamiyeden girdiği, olay günü protokol subayı olarak görev yaptığı belirtildi. Yavuz’un saat 20.22’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı Genelkurmay’dan uğurladığı, 16 Temmuz’da saat 10.23’te de sivil kıyafetle Güney Nizamiye bölgesinden kışlayı terk ettiğinin aktarıldığı iddianamede, Genelkurmay Başkanlığının idari tahkikatı sonucunda FETÖ üyesi olduğu anlaşılan Yavuz’un, MİT Müsteşarını A-1 kapısından uğurladıktan sonra odasına döndüğü, ardından darbeci ÖKK görevlilerinin gelmesinin ardından odasından çıkmadığı tespitine yer aldı.      

KAYITLAR PARTİGÖÇ’ÜN EMRİYLE YOK EDİLDİ

Çatı iddianamesinde 15 Temmuz gecesi Genelkurmay’daki kamera kayıtlarının nasıl ve kimin emriyle yok edildiği de yeraldı. Dosyada ifadesi yer alan şüphelilerinden Genelkurmay Başkanlığı Emniyet Subayı Yarbay Gökhan Eski, darbe girişimi sırasındaki görüntü kayıtlarını içeren hard disklerin sökülmesi emrinin, suç tarihinde Personel Plan Yönetim Daire Başkanı olarak görev yapan eski Tuğgeneral Mehmet Partigöç tarafından verildiğini söyledi. Öte yandan, Eski’nin, ana karargah binasındaki çalışma odasında yapılan aramada, 345 kişiye ait ‘tik’ işareti atılmış, ‘eksi’ ile işaretlenmiş ya da yeşil ve kırmızı renkle yuvarlak içine alınmış isim listesi bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN