Darbeci Tuğgeneral Erhan Caha: Yaptım bir hata, Allah affetsin

Darbeci Tuğgeneral Erhan Caha: Yaptım bir hata, Allah affetsin

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan ve gözaltına alınınca ağladığı görüntüler ortaya çıkan darbeci Tuğgeneral Erhan Caha'nın ağabeyine 'Yaptım bir hata. Allah affetsin' mesajı attığı ortaya çıktı.

KENAN BUTAKIN / ÖZEL HABER

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 15 Temmuz darbe girişişimine katılan 150 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameye çarpıcı bir detay da girdi. Darbe girişiminin ardından gözaltına alınırken ağlayan Tuğgeneral Erhan Caha'nın 16 Temmuz 2016 günü saat 11.57’de durumunu soran ağabeyi İlham Caha’ya, “Abi sağlığım iyi, bir daha görüşemeyebiliriz, tutuklanacağım, yaptım bir hata Allah affetsin” mesajı gönderdiği ortaya çıktı. Caha, 18 Temmuz’daki ifadesinde ise darbe girişiminden haberdar olmadığını ileri sürmüştü.

Caha, “TSK Komuta Harekat Merkezi’nden bir gizli mesaj formu geldi. O formda Silahlı Kuvvetler’in yönetime el koyduğu, sıkıyönetim ilan edildiği ve KKK Karargâhı’nda Karargâh Sorumlusu olarak görevlendirildiğim yazıyordu. Emir komuta zincirinde yapıldığını düşündüm. Bu sebeple emre uydum. Bu süreçte TSK Harekât Merkezi’nden Partigöç Paşa’yla telefonla görüştüm. Bana kuvvet komutanlarına ve Genelkurmay Başkanı’na darbe teşebbüsünü teklif ettiklerini, ancak onların kabul etmediklerini söyledi. İşin yanlış olduğunu bu noktada anladım. Pişmanım, mahcubum” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN