Darbecilerin başbakanı kriptolu bilgisayarlarda

Darbecilerin başbakanı kriptolu bilgisayarlarda

Ankara Başsavcılığı’nın kalkışmanın sivil ayağıyla ilgili incelemesi sürüyor. Darbecilerden çok sayıda kriptolu bilgisayarlar ele geçirildi. Cuntanın başbakanının bu bilgisayarlarda olduğu tahmin ediliyor.

ÖZEL HABER / HİLAL ÖZTÜRK

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin arkasındaki “askeri” üniformalı FETÖ’cülerin neredeyse tamamı ortaya çıkarıldı. FETÖ’nün sivil imamları da, aralarında kaçaklar da olsa deşifre edildi veya yakalandı. Ancak FETÖ darbesinin siyasi kanadına ilişkin, yani darbe gerçekleştiğinde iktidar koltuğuna kimin oturtulacağına ilişkin hala tek bir delil dahi ortaya çıkmadı.

BİLGİ DİJİTAL VERİLERDE

Karar’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre, FETÖ’cü siyasilerle ilgili sorgulanan şüpheliler darbenin sivil ayağı ile ilgili konuşmadı. Soruşturmada elde edilen yazılı doküman ve belgelerde de siyasilerle ilgili hiçbir bilgi bulunmuyor.

Başsavcılık FETÖ’nün siyasi yapısıyla ilgili bilgilerin dijital verilerde olduğu değerlendirmesinde bulundu. Darbeci ve sivil imam olan şüphelilerden elde edilen bilgisayar ve dijital verilerde ise bir sürprizle karşılaşıldı. Bilgisayarların kriptolu olduğu tespit edildi. Bunun üzerine şifrelerin kırılarak siyasi kadroya ulaşılması için çalışma başlatıldı.

BÜROKRATLAR DA VAR

Kanlı darbe girişiminden sonra yakalanan üst seviyedeki FETÖ’cülere “Başarılı olsaydınız hükümette kimler olacaktı?” diye soruldu. Ancak şüpheliler hükümeti oluşturacak isimlerle ilgili konuşmadı. Darbe sonrasıyla ilgili tek belge adına ‘Yurtta Sulh Konseyi’ denilen FETÖ’cü darbecilerin hazırladığı cunta yönetimi listesiydi.

Savcılık darbenin başarılı olamama ihtimaline karşı sivil ayağın deşifre edilmemesi için isimlerinin ele geçirilen kriptolu bilgisayarda saklandığı üzerinde duruyor. Bu isimler arasında sadece siyasiler değil, kamu kurumlarının başına getirilecek üst düzey bürokratlar da olduğu değerlendiriliyor.

TASFİYE EDİLEN HENÜZ 3’TE 1’İ

Karar’a bilgi veren bir üst düzey güvenlik bürokratı, devletteki FETÖ’cü yapılanmasının henüz 3’te 1’nin tasfiye edildiğini açıkladı. Kripto FETÖ’cülerin kamuda bulundukları pozisyonlarda gizlenme çabasında olduğunu belirten güvenlik bürokratı, 3’te 2’lik bir kesimin hala devlette olduğu tespiti yaptıklarını belirtti.

FETÖ’cülerin gizlenmek için birbirlerini ihbar edebildiklerini, örgüte en ağır şekilde, hatta küfre varan sözler sarf ettiklerini belirterek şunları söyledi: Şüphelilerden elde ettiğimiz belgeler ve dijital verileri çözdükçe yeni isimlere ulaşılıyor. Aynı zamanda itirafçılar ve ihbarlar yeni isimlere götürüyor. Bu yolla tasfiyeler uzun süre devam edecek.

ÖRGÜTTEN ÇIKMAK İSTEYENE ‘ŞEFKAT TOKADIYLA’ TEHDİT

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan bazı emniyet mensuplarının verdiği ifadelerde çarpıcı bilgiler yer aldı. FETÖ’nün örgütten ayrılmak isteyenleri ‘şefkat tokadı’ adı altında oluşturduğu inanç mekanizmasıyla tehdit ettiği ve yapıdan kopmaları engellemeye çalıştığı ortaya çıktı.

Özellikle 17-25 Aralık sürecinden sonra kopmaları engellemek amacıyla kullanılan tezgahla, ayrılmak isteyenlerin ‘kendileri ya da yakınlarının Allah tarafından cezalandırılacağı, başlarına bir musibet geleceği’ yönünde telkinlerle tehdit edildiği öğrenildi.

Örgütten ayrılmak isteyenlerin “abiler” tarafından çağrılarak ikna edilmeye çalışıldığının belirlendiği soruşturmada, bu süreçte ikna olarak örgütle bağını sürdürenlerin ödüllendirildiği, ayrılmakta direnenler üzerinde ise ‘şefkat tokadı’yla baskı kurulmaya çalışıldığı saptandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN