Darbecilerin kopyacı eşleri hâlâ kamuda memur

Darbecilerin kopyacı eşleri hâlâ kamuda memur

Ankara Başsavcılığı’nın KPSS’deki FETÖ hırsızlığını ortaya çıkaran soruşturmada eşleri darbeci olan kopyacı 105 memur hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İlk olarak Karar’ın ortaya çıkardığı FETÖ’cü askerlerin soru hırsızı eşlerinden 75’inin halen kamuda memur olarak çalıştığı belirlendi.

HİLAL ÖZTÜRK

Ankara Cumhuriyet Başavcılığı, FETÖ’nün KPSS sorularını çalmasıyla ilgili soruşturmada 105 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman’ın yürüttüğü soruşturmada şüphelilerin tamamı, ilk kez Karar’ın manşetine taşıdığı TSK içindeki FETÖ’cülerin asker eşleri. Gözaltı kararı çıkartılan şüphelilerden 75’inin halen kamuda görevli olduğu tespit edildi.

2010 yılında yapılan KPSS sınavı öncesinde soruların çalınmasıyla ilgili soruşturmada, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde aktif olarak katıldığı belirlenen askerlerin yine aynı örgütün üyesi olan eşleri hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Aralarında araştırma görevlisi, öğretmen, sosyolog, danışman, bilgisayar işletmeni ve kamu kadrosunda çalışan memurlar olan şüphelilerin, çalınmış sorularla KPSS’e girdikleri belirlendi. Çalınan soruların Genel Kültür-Genel Yeterek ve Eğitim Bilimleri Sınavına ait olduğu ifade edildi.

Soruşturma nedeniyle ortaya çıkan en çarpıcı durum ise 105 şüpheliden 75’nin kamudaki görevine devam etmesi oldu. Soruşturmada şu ana kadar 84 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 13 kişinin yurtdışında 8’inin ise firari olduğu öğrenildi.

Şüphelilerden 2’sinin albay, 14’ünün yarbay, 40’ının binbaşı, 40’ının yüzbaşı ve 4’ünün de üsteğmen eşleri olduğu belirtildi. Eşlerinin FETÖ’ye himmet para transferleri bulunanlar, örgütün tepe yönetimi ile irtibakı bulunanlar, Bank Asya’da para artışı hareketi olanlar ile Bylock kullananların da tespit edildiği öğrenildi. Soruşturmaların devam edeceği ve toplam 480 şüpheli olduğu belirtiliyor.

350 DİPLOMAT FETÖ’DEN İHRAÇ EDİLDİ 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu’nun yazılı soru önergesine verdiği cevapta, 350 diplomatik kariyer memuru ile 58 diğer kategorideki memurun FETÖ kapsamında kamu görevinden ihraç edildiğini açıkladı. Bakan Çavuşoğlu Tanrıkulu’nun sorularına şu cevapları verdi: “16 Temmuz-7 Kasım 2016 arasında görevden uzaklaştırılmakla hâlihazırda haklarındaki tedbir devam eden Bakanlığım personeli bulunmamaktadır.

16 Temmuz-7 Kasım 2016’da Bakanlığım mensubu 408 kişi kamu görevinden 667, 672 ve 675 sayılı KHK’lar uyarınca ihraç edilmiştir. Bu çerçevede 350 diplomatik kariyer memuru ile 58 diğer kategorideki memur kamu görevinden ihraç edilmiştir. 16 Temmuz-7 Kasım 2016 arasında görevine iade edilen Bakanlığım personeli bulunmamaktadır. 16 Temmuz-7 Kasım 2016 tarihlerinde Bakanlığıma açıktan atama usulüyle personel alımı olmamıştır. 16 Temmuz-7 Kasım 2016 tarihlerinde kamu görevinden ihraç edilmekle görevine mahkeme kararı ile iade edilen Bakanlığım personeli bulunmamaktadır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN