Darbeyi MİT’e ihbar eden binbaşı için olağanüstü prosedür

Darbeyi MİT’e ihbar eden binbaşı için olağanüstü prosedür

Darbe girişimini MİT’e bildirerek FETÖ’nün hain kalkışmayı erkene almasını sağlayan Binbaşı H.A’nın adı gizli tanık olarak dahi iddianameye girmeyecek. Hayati tehlikesi göz önünde bulundurulan H.A’nın sözleri “bir ihbarla” şeklinde değerlendirilecek.

ÖZEL HABER: HİLAL ÖZTÜRK

Darbe girişimini MİT’e bildiren Pilot Binbaşı H.A’nın anlattıkları iddianameye “bir ihbarla” ifadesiyle girecek. Karar’ın ulaştığı bilgilere göre binbaşı için olağanüstü gizlilik prosedürü uygulanacak. Bu nedenle adı gizli tanık olarak bile dosyaya girmeyecek. Gerekçe ise hayati tehlike. Darbe girişiminde kendisine MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kaçırma görevi verildiği iddia edilen Kara Havacılık Komutanlığı’nda görevli H.A, MİT’in bombalanacağı ve bunun için 7 helikopter görevlendirildiğini kurumun merkezine giderek aktarmıştı.

SURİYE’DE GÖREV YAPMIŞTI

H.A. Suriye’deki operasyonlar nedeniyle MİT’le teması olan biriydi. Bu nedenle “Eve gidip üzerimi değiştireceğim” diyerek 15 Temmuz’da saat 14.45’te MİT’e gitti ve saat 16.00’ya kadar sorgulandı. Güvenlik soruşturmasından geçirildi ve ardından 16.00’da MİT ile Genelkurmay Başkanlığı arasındaki görüşmeler başladı. H.A’nın OHAL kararnamesiyle ihraç edildiği ve güvenliğinin sağlanması için tedbirlerin alındığı belirtildi. Önlemlerin olağanüstü seviyede olduğu Ankara Başsavcılığı’nın dosyasında gizli tanık olarak bile girmeyecek olmasıyla ortaya çıktı. Kararın hayati tehlike gerekçesiyle alındığı belirtildi. H.A’nın kimliğinin açığa çıkmaması için iddianameye bile tam ifadesi alınmayacak ve böylece teşhis edilmesinin önüne geçilecek.

CASUS PROGRAM OYUNU

FETÖ’nün darbe girişiminde kullandığı Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’na yönelik operasyonda gözaltına alınan pilot sayısı 39’a yükseldi. 54’ü üsteğmen 55 pilotun yakalanması için başlatılan operasyonlarda ise örgütün Hava Harp Okulu’nda uyguladığı taktiklerden yeni detaylara ulaşıldı. Örgütün kendisine itaat etmeyen ya da kendilerinden olmayan askeri öğrencilerin bilgisayarlarına, ceza almaları için gizlice bazı programlar yüklediği iddia edildi. Bir önceki operasyonda gözaltına alınan şüpheli pilot üsteğmen ifadesinde, örgütün askeri öğrencilere tatil dönemlerinde kamp yaptırmasının amacının tamamen baskı ve kontrol için olduğunu anlattı, öğrencilerin neler yaptıklarını bilgisayardan izlediklerini söyledi. 

16-11/10/feto.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN