Davutoğlu AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı

Davutoğlu AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı

CHP, MHP ve HDP'den sonra AK Parti de 1 Kasım seçim beyannamesini açıkladı. Davutoğlu'nun açıkladığı beyannamede ekonomik vaatler ön plana çıktı. Tüm emeklilere 100 TL zam yapılacak, asgari ücret bin 300 TL'ye çıkarılacak. AK Parti, açıkladığı vaatlerle, 7 Haziran öncesi gerisinde kaldığı muhalefetin kozunu elinden aldı.

[Karar]

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 1 Kasım seçim beyannamesini Ankara ATO Congresium'da düzenlenen programla açıkladı.

7 Haziran'daki gibi yapılmadı

AK Parti'nin seçim beyannamesine ekonomik ve sosyal vaatler damga vurdu. 7 Haziran seçiminde yaptıklarını anlatmaya ağırlık veren ve muhalefetin ekonomik vaatlerinin gerisinde kalan AK Parti, bu kez öne geçti. Davutoğlu, emeklilere, çalışanlara, öğrencilere, kadınlara, gençlere, esnaf ve sanatkara, yatırımcılara ve çiftçilere yönelik ekonomik vaatlerini sıraladı.

AK Parti'nin seçmenin beklentisi olan ekonomik vaatlere üst sınırdan karşılık vermesi, sandık sonuçlarını etkileyecek bir gelişme olarak yorumlandı. 

15-10/04/aa_picture_20151004_6439380_high.jpg

 

Seçim beyannamesi hayal ürünü değil

Gelenek olsun diye, laf olsun diye beyanname hazırlamadık. 

Bu beyannamede hayal tacirliği, afaki projeler yok...Sadece ve sadece yapabileceklerimize yer veriyoruz...

AK Parti beyannamesi insan onurunu esas olan reformcu bir beyannamedir.

Bu beyanname, yerli, yenilikçi, büyümeyi hedef alan bir beyannamedir. 

Güven ve istikrar beyannamesidir...

İlk vaat: Yeni Anayasa

İlk vaadimiz yeni Anayasa'dır..Özgürlükçü ve tam demokratik bir Anayasa yapacağız. Reform ayağının ilki Anayasa'dır...

Eşit vatandaşlık ilkesi hayata geçirilecek. Özgürlükçü, eşitlikçi, adalet temeline dayalı insan onuruna dayalı bir Anayasa...

15-10/04/aa_picture_20151004_6439936_high.jpg

Özgürlükçü Başkanlık Sistemi

(Davutoğlu, ilk kez başkanlık sistemini bir vaat olarak dile getirdi)

Herkesin inandığı gibi yaşayabildiği, emniyet ve huzur içerisinde yaşayan bir toplum inşa edeceğiz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına girerken önceliğimiz ülkemizin çoğulcu demokratik bir anayasa ile yönetilmesidir. Demokratik doğasını kaybeden parlamenter sistemin yerine etkin ve dinamik başkanlık sisteminin daha uygun bir model olduğunu düşünüyoruz. Hiçbir paralel yapıya kesinlikle izin verilmeyecektir.  Hedefimiz özgürlükçü bir başkanlık sistemi getirmektir.

AB üyeliği

Türkiye'nin AB üyeliği çalışmalarına hız kazandıracağız. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesini, ve suistimallerin önüne geçilmesi için yasal düzenlemeleri hayata geçireceğiz. STK'ların geliştirilmesi ve güçlendirilmesine dair yasa çıkaracağız.

Yeni Siyasi Partiler Kanunu

Askeri dönemlerden kalan yürürlükteki siyasi yasaları kaldıracağız. Yeni bir siyasi partiler kanununu ivedilikle çıkaracağız. Demokratik siyasete ve bu siyasetin öncülerine güç kazandırmak için siyasi etik kanununu çıkaracağız. 

Seçim barajıyla ilgili yeni bir düzenleme yapacağız. Bütün toplum kesimlerine dönük olarak özgürlükçü siyaseti egemen kılacağız. Alevi kanaat önderleriyle diyalog içinde gerekli adımları atacağız.

15-10/04/dvt.jpg

Cemevlerine hukuki statü

Türkiye'de Kürt Türk Sünni Alevi gibi ayrım yapmak isteyenlere karşı bütün fikirlerin serbestçe ifade edilmesi Ak Parti sayesinde gerçekleşmiştir. Birçok kere Alevi kanaat önderleriyle bir araya geldik. Bundan sonra da Alevi toplum kesimlerimizin sorunlarının çözümü için gereken her adımı atacağız. Cemevlerine hukuki statü kazandıracağız.

Roman vatandaşlarımızın sorunlarına son vererek eğitim ayrımcılığını bitireceğiz. Bu ülkede hiç kimse etnik kökeni dolayısıyla ötekileştirilemeyecek.

Roman vatandaşlarımızın sorunlarına son vererek eğitim ayrımcılığını bitireceğiz. Bu ülkede hiç kimse etnik kökeni dolayısıyla ötekileştirilemeyecek.

Çözüm süreci devam edecek

Çözüm sürecini nihayete erdirmek amacıyla çıkardığımız terörün sona erdirilmesi kanunu ile gereken her türlü çalışmayı yapacağız. Sayın Bahçeli bu kanunun kaldırılacağını söylüyor. Biz iktidarda olduğumuz sürece bu kanun kalacak ve barışın tesisi için gereken her şeyi yapacağız.

Yerle bir edeceğiz

Bu süreci sabote etmeye çalışan terör örgütü yeniden silaha sarılmıştır. Her türlü şiddete başvuran bu terör örgütü ne Türkiye'yi terk etmiş ne de silah bırakmıştır. Terör örgütünün sabotajları sürecin sürdürülebilir olmasını bozmuştur. Her özgürlük bir sorumluluk getiririr. 

Kamu düzenini tehdit eden bütün odakları yerle bir edeceğiz.

15-10/04/r5-1443973812.jpg

Yargı reformları

HSYK'yı Hakimler Yüksek Kurulu ve Savcılar Yüksek Kurulu olarak yeniden yapılandıracağız. Yargıya ulaşılabirliği artıracağız. Savunma hakkı ve adli yargıyı güçlendireceğiz. Ülke genelinde yargıda zaman yönetimini düzenleyeceğiz. Bu çok önemli çünkü gecikmiş bir adalet olmaz. 

Ailelere dönük vaatler

Güçlü bir toplum için çocuklarımıza sahip çıkmamız gerektiğni biliyoruz. Ailenin ve çocukların korunmaları için sosyal yardıma ihtiyacı olan bütün vatandaşlarımıza yetişmek için Aile Sosyal Destek Programı (ASTEP)'i harekete geçiriyoruz. Bu konuda kültür sanat TV programlarını teşvik edeceğiz.  

Annelere müjde

Ev almak için hesap açan vatandaşımıza yüzde 15 destek sağlayacağız. Bütün annelerimize ilk çocuk için 300, ikinci için 400, üç ve üzeri için 600 lira hediye edeceğiz. Şu ana kadar 265 bin 782 anneye ödemeyi yaptık.

Yerli çizgi filmler

Yerli ve milli bilgisayar oyunlarının animasyonların ve masallarımızın çocuklarımızın bilinçlerine yerleşmesi için çalışmalar yapacağız.

Kadın girişimciye destek

Kadın girişimcilerin, 100 bin TL'ye kadar 5 yıllık vadeli kredileri için yüzde 85 oranında kefaret imkanı sağlayacağız. Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdemi izni şeklinde değerlendireceğiz. 

Anneler ve çocuklar

İlk çocukta 2 ay, üçüncüde 4, ay üçüncü çocukta 6 ay yarım gün çalışacak anneler tam ücret alacaklar. Günün yarısı işte diğer yarısı çocuklarla geçecek. Biz burada kadınlarımızın annelik ile meslek arasında bir tercih yapmasını istemiyoruz. Bu süreden sonra kadınlarımız hala çocuklarının yanında kalmak isterlerse çocukların eğitim yaşına kadar yarı zamanlı çalışabilecekler.,

Kadına yönelik şiddete karşı olarak yeni çalışmalar gerçekleştireceğiz

15-10/04/r7-1443973863.jpg

Gençlere ücretsiz internet.. İş kurmak isteyene 50 Bin TL karşılıksız destek

Seçilme yaşını 18'e indireceğiz. Gençlerimize sınırsız ücretsiz internet erişme imkanı getiriyoruz. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin liraya kadar destek sunma imkanı getiriyoruz. Bakın kredi değil, 50 bin lira karşılıksız destek. Cebine 50 lira konacak ve diyecek ki buyur. Eğer bu yetmiyorsa 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Gençlerimizin kullanacakları 100 bin lira kredi için yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlayacağız. Yeni iş kuran gençlerimize 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız.

İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız.Bu hem işçiye hem iş verene destektir. Gençlerin istihdamının  bu derece desteklendiği dünyada örnek yoktur. Gençler ya kendi işini kursun, ya da bir işe avantajlı müracaat etsin.

Gençdes projesi

Lise mezunu gençlerimizin 2 yıl boyunca genel sağlık sigortalarını sağlayacağız. Gençlerimizin orta öğretimden yüksek öğretime geçişte hayat planlaması için çalışmalar yapacağız.GeçDes diye bir birim oluşturuyoruz. Kısa film, ilk film, dergi, sportif faaliyetlerine karşılıksız destek vereceğiz. Her şeye engel olursunuz da aşkın önüne geçilmez. Evlenmek isteyenlere çeyiz hesabı çalışması başlatacağız.

Çeyiz hesabında biriktirilen paranın yüzde 20 si oranında devlet destek verecek.

Engelliler için engelli yaşam merkezi

Engelli vatandaşlarımızın bizim dönemde ne kadar büyük, devrim mahiyetinde imkanlara kavuştukları herkesin malumudur. Engelsiz bir hayat için gerekli her türlü alt yapıyı oluşturacağız. Görme ve ortopedik engelli için gerekli teknolojik çalışmalar yapacağız. Engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için Engelli Yaşam Merkezi kuruyoruz. 

Emekli maaşlarına zam

1100 liranın altında maaş alan işçi ve bağkur emeklilerimize yılda 1200 lira ek zam yapıyoruz. Emekli memur maaşlarını da düzenledik. Şimdi bütün emeklilerimize ayda 100 yılda 1200 lira takribi durumuna göre yeni zam yapıyoruz. Emeklilerimize hayırlı bereketli olsun. Bu da refah düzeyinin yükseltilmesi anlamda önemli. Tarım emeklileri hariç, 1000 liranın altında maaş alan hiçbir emekli kalmayacak. BağKur emeklilerimiz ise 884 liraya ulaşmış olacak.

Bağ Kur kesintisi kalkacak.. 250 TL taksitle TOKİ konutu

Yüzde 15'ten yüzde 10'a indirdiğimiz Bağ Kur sigortamızın sosyal güvenlik primi kesintisini tamamıyla ortadan kaldırıyoruz. TOKİ evleri ile emeklileri ve asgari ücretlileri konut sahibi yapacağız. Herhangi bir emeklimiz 250 TL ile ev sahibi olabilir.

olabilir.

Esnaf ve sanatkara dönük vaatler

Esnafımıza 30 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. Sembolik bir kira bedeliyle anahtar teslimi fabrikası yapılacak. Esnafımızın yıllık 8 bin liraya kadar hesaplanan vergisini almayacağız. 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu da kaldırıyoruz.  

Çiftçilere dönük vaatler

Birincisi, yemde ve gübrede KDV'yi kaldırıyoruz. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin liraya kadar karşılıksız destek vereceğiz. Arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekte tarım oluşturan üreticilerimize destek sağlayacağız. Basınçlı sulama sistemini yaygınlaştıracağız. 2019'a kadar 10 milyar araziyi tarıma elverişli hale getireceğiz. 

Eğitim alanındaki vaatler

Tüm okullarımızda tam gün eğitim ve öğretime geçilmesini sağlayacağız. Fatih Projesi aracılığı ile tüm öğrencilere nitelikli eğitim alt yapısı oluşturacağız. Eğitim dışında kalanlara imkan sağlayacağız. Orta öğretimi bitiren her öğrencimizi bir spor dalında veya bir müzik ensturmanı dalında eğitim almasını sağlayacağız. Öğrencilerimiz üzerindeki sınav baskısını azaltmak amacıyla sınavların yılda birden çok yapılmasını temin edeceğiz. Bundan sonra üniversiteye geçiş sınavları yılda 1 kez değil, her aşamada öğrencilere fırsat verebilecek şekilde 2 mümkünse 3 kez yapılacak. Öğrencilere ücretsiz müze kartı verilecek, bazı dersler buralarda yapılacak.

Sağlık alanındaki vaatler

Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi ve saygınlıklarının korunması için çalışmalar. Yurt genelinde 26 sağlık bölgesinde şehir hastanelerimizi hizmete açacağız. Önümüzdeki dönemde hastanelerimizdeki nitelikli yatak oranını yüzde 90'a çıkaracağız.

İhtiyaç sahibi her bir vatandaşımızın evinde bakım hizmetini sağlayacağız. Uyuşturucu bağımlılarına yönelik tedavi çalışmaları yapacağız. Bir milyon bisikletle sağlıklı yaşam programını başlatacağız. Bazı kanser türleri olmak üzere erken teşhis çalışmalarını çoğaltacağız.

15-10/04/rrr-1443973892.jpg

Asgari ücrete zam

Canlarımızı dişlerine takan işçilerimize kulak verelim. Asgari ücreti önümüzdeki dönemde 1300 TL'ye çıkarıyoruz. Yapılan işin tehlike sınırı yükseldikçe asgari ücret de artırılacak. Taşeronları kamuda istihdam edeceğiz. 

Polislerimizin 2200 olan ek göstergelerini 3000'e çıkarıyoruz. 

Önümüzdeki dönemde dikey değil yapay bir yapılaşmayı özendirecek teşvik edeceğiz. Şehir merkezinde kalan küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyarak şartlarını iyileştireceğiz. Tarihi şehir merkezlerinin canlandırılmasına yönelik projelere destek vereceğiz.

PKK'ya inat Silvan Barajı

Silvan'da 5 milyar TL karşılığında 200 bin hektar alanın sulandırılması sağlanacak. Böylece arazi daha değerli olacak, 200 bin insanımıza istihdam sağlanacak. PKK'ya inat Silvan'daki bu projeleri tamama erdirecek, Doğu'ya ve Güneydoğu'ya huzuru getireceğiz.

Mersin-Artvin nükleer enerji projesinin gelişmesi sağlanacak. Sinop Nükleer Enerji Santralı projesinin maliyeti 22 milyar dolar. Her bir proje Türkiye'nin milli ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Karapınar Endüstri İhsisas projesiyle en büyük güneş enerji santrali kurulacak.

Yerli marka otomobil üretimi için Ar-Ge başta olmak üzere gerekli çalışmalar sürdürülecektir.

Hürkuş, Atak helikopter, Altay projesi ve gemi projeleri en kısa sürede tamamlandırılmak üzere sürdürülüyor.

Yerli bölgesel uçak projesi sürdürülüyor. 2023 yılında Türk semalarında hem yerli muharib uçaklar hem de yolcu uçakları uçacak. Türksat 6A ile kendi haberleşme sistemimizi kuracağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara yolu, 95 kmlik otoyol ve 3.köprü projesinin maliyeti 2,5 milyar dolardır. 

Programdan notlar... 

Davutoğlu konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı selamlayarak başladı. 

Bugün bir dönüm noktası, bu gün bir milat.. Yeniden "Bismillah" diyoruz. 1 Kasım'ı bayram yapma günüdür. Bayramımız şimdiden mübarek olsun. 

Türkiye'nin en büyük siyasi kadrosu olarak, bütün dava arkadaşlarımızla aziz milletimizin huzurundayız.

AK Parti bir halk hareketi olduğu için halkımız için hazırladığımız reformları ve projelerimizi açıklayacağım.

15-10/04/aa_picture_20151004_6439373_high.jpg

1 Kasım'da reformcu ve vizyoner kimliğimizle milletimize yepyeni ufuklar açacağız.

Bizim için aslolan millettir. Milletin iradesi başımızın üstündedir. Biz milli iradeye saygı olarak Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için koalisyon görüşmelerini samimiyetle yürüttük. AK Parti, milletin verdiği sorumluluğu yerine getirdi, bundan sonra da böyle olacak. Ancak aynı yaklaşımı muhataplarımızdan göremedik. Buna Allah da şahittir, milletimiz de şahittir milletimiz de şahittir. 

Muhataplarımız uzlaşma yerine kendi tutumlarına devam ettiler. CHP blok siyasetine girişti, blok siyaseti meclis başkanlığı seçimlerinde çöktü. MHP ise "Hayır" siyasetine yöneldi. Ne dediysek "hayır" dediler. Blok siyaseti ve hayır siyasetinin geldiği nokta ortada. HDP ise terör siyasetine sarıldı. Biz bunların hepsine karşı birlik siyaseti takip ettik, milletin birliği, ülkenin birliği için...

7 Haziran'dan beri yaşananlar gösterdi ki Türkiye'de AK Parti'siz siyasete şekil ve düzen verilemez.

Türkeş dışında babayiğit çıkmadı

(Davutoğlu "Tugrul Türkeş elini taşın altına koydu" deyince salondan aklış sesleri yükseldi) 

 Tuğrul Türkeş'ten başka elini taşın altına koyan babayiğit çıkmadı.

HDP'den seçim hükümetine iki bakan katıldı, ama onlar da bir ay sonra dağ baskısı ile hükümetten çekildi.

15-10/04/aa_picture_20151004_6439371_high.jpg

Eğer 7 Haziran'dan sonra Türkiye'de iktidar boşluğu doğmamışsa bu AK Parti'nin başarısıdır.

Dünya'da da sessiz yığınların sesi AK Parti ve AK Parti'nin yönettiği Türkiye olmuştur.

Biliyoruz ki, yenilenmeyen yenileyemez, toplumun değişik dinamiklerini okuyamayanlar gelişme kaydedemez. Onun için yenilendik, tazelendik, Haydi Bismillah diyoruz...

AK Parti zamana, mekana ve insana selam durarak yola çıkan bir harekettir...

“Bu çakallar zannettiler ki..."

Tazelendik, yenilendik haydi bismillah diyoruz. Zaman bundan sonra artık bizim elimizdedir. Bizim yapılacak işimiz var, bizim fethedilecek menzillerimiz var, hayırlı olsun. 

Aziz kardeşlerim yeni bir seçim sürecine girdiğimiz şu dönemde eminim ki gündemdeki en önemli madde toplumsal barışısın yeniden sağlanmasıdır. 12 Eylül sonraki bütün yasakları ortadan kaldırarak çok önemli mesafe kaydettik. Ancak ne yazık ki varlığını ve geleceğini teröre bağlayanlar bunun devam etmesini istemediler. 7 Haziran’dan bu yana dış gruplarla bağlantılı terörist grupları milletin huzurunu kaçırmaya devam etti. Puslu havayı seven bu çakallar zannettiler ülke hükümetsizdir. Bütün odaklara haddini bildirmek işte bu sizin temel görevinizdir dedik. O günden bugüne, güvenlik birimlerimiz büyük bir kahramanlıkla bütün terör odaklarına haddini bildirdi. Biz buna demokrasi ve huzur operasyonu dedik. Bu süreçte hayatını kaybeden herkese rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum.

15-10/04/r2.jpg
İki hatırasını anlattı

Burada çok güzel, derinden beni etkileyen iki hatırımı anlatmak istiyorum:
Kurban Bayramı’ndan Konya’daydık, oradan Diyarbakır’a geçtik. Binlerce Diyarbakırlı kardeşim kulağıma eğilip, “Allah sizden razı olsun, Allah devletimize zeval vermesin” diye dua etti. Terinde kardeşliğimizin terini gördüm. O terler ne mübarek terlerdir ki bundan sonra da bir ve bütün Türkiye Cumhuriyeti’ni yükseltecek terlerdir. Çorbacıda katledilen Garson Şehmuz ve oradaki ailesiyle görüştüm. Onlar da aynı şeyi söylediler. Oradan Yüksekova’ya geçtim. Dağlıca ’da hayatını kaybeden şehitlerin arkadaşlarıyla öğlen bir araya geldim. Hepsinin alnından öpüyorum. Bu topraklarda kardeşliği egemen kılacağız.  Kamu düzene ihlas edilene, bütün silahlar gömülene, üzerine beton dökülene dek mücadelemiz sürecek. Dağdan aldığı emirle siyaset yapanları bin yıllık kardeşliğimize zarar vermesine asla izin vermeyiz. 

Kudüs'te dalgalandığını göreceğiz

Türkiye’nin 13 yılda elde ettiği kazanımlardan asla taviz vermeden yola devam edeceğiz. Şartlar ne olursa olsun adaletlerden, hak ve özgürlüklerden asla taviz vermeyeceğiz. İstiyorlar ki bu milletin çocukları birbirine düşman olsun. Hedef Türkiye’dir, milletimizdir. 
Hepiniz takip ettiniz. Geçtiğimiz günlerde BM’de Filistin devletinin bayrağı göklere çekildi. 29 KASIM 2012’de demiştim ki birileri istemese bile bir gün Filistin bayrağı bu binanın önünde dalgalanacaktır. Bu gözler bunu gördü ya inşallah o bayrağın bir gün Kudüs’te dalgalandığını da göreceğiz. 

15-10/04/r4.jpg

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yanıma gelip, “kimse yokken siz vardınız” diye teşekkür etti.

7 Haziran günü tek başına iktidar olamadığımız zaman, nice mesajlardan gelen gözyaşlarını hala zihnimizde tutuyoruz. 1 Kasım’a yönelik her adımda hem bu ülkenin hem de bizim yanımızda olan o vatandaşların, mazlum milletlerin yanında olacağınızı unutmayın. 
Önümüze engel çıkaranlar bütün bu milletlerin önüne engel oldular. Selam olsun Filistin’e, Balkanlar’a, Kafkasya’ya. 
Türkiye’nin ne kadar zor şartlardan geçtiği malumdur.

Genç partilinin gözyaşları

Davutoğlu, konuşmasına devam ederken genç bir partili kürsüye geldi ve gözyaşları ile Davutoğlu'na sarıldı.

15-10/04/31690528.jpg

15-10/04/r1.jpg

Davutoğlu, "Gelen bir genç ise, hele de aşkla gelen bir genç ise geri çevirmemiz mümkün mü" dedi..

Konuşmasında Menderes'i hatırlatan Davutoğlu, "Karar da söz de milletindir dedik ve demeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN