Davutoğlu: Rusya, Türkmenlere etnik temizlik yapıyor

Davutoğlu: Rusya, Türkmenlere etnik temizlik yapıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'nın Suriye'nin Lazkiye kentindeki Türkmenlere yönelik etnik temizlik yaparak Lazkiye ve Tartus'taki üslerinin güvenliğini sağlama amacında olduğunu söyledi.

[Karar]

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yabancı basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda Suriye'deki iç savaş, Rusya ile yaşanan uçak krizi ve Musul'a Türk askerlerinin gönderilmesi konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu, Rusya'nın bölgedeki Türkmenlere yönelik etnik temizlik peşinde olduğunu söyledi. Rusya ve rejimin, Lazkiye ve Tartus'taki askeri üslerin güvenliğini sağlamak için Türkmen bölgelerine saldırdığını dile getiren Başbakan, "Rusya, Lazkiye'nin kuzeyinde rejime muhalif olan Sünni ve Türkmen nüfusa etnik temizlik uygulayarak onları bölgeden sürmeyi amaçlıyor" diye konuştu. 

Rusya'nın hava saldırıları IŞİD'e yarıyor

Rusya'nın, Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği hava saldırılarının IŞİD'e yaradığını söyleyen Davutoğlu, "Rusya Suriye'de Azez civarını bombalayarak ılımlı muhaliflerin ikmal hatlarını kesmeye çalışıyor, bu durum DEAŞ’a yarıyor" ifadelerini kullandı.

Irak'a asker gönderilmesinin sebebi

Davtuoğlu son dönemde Musul yakınlarında bulunan Türk birliklerine yönelik IŞİD'den gelen tehditler arttığı için bölgeye asker gönderildiğini belirtti. Başbakan, "Türk askerlerinin Irak'ın kuzeyine konuşlandırılması saldırganlık değil dayanışma eylemidir" dedi.

Ayrıca AB süreci konusunda iyimser olduğunu vurgulayan Davutoğlu, Avrupa ülkelerine girişte uygulanan vize kurallarında altı ila dokuz ay içinde gevşeme beklediğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN