Davutoğlu'dan Dağlıca mesajı: O dağlar temizlenecek

Davutoğlu'dan Dağlıca mesajı:
O dağlar temizlenecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu Dağlıca'da şehit olan 16 asker hakkında açıklama yaptı. Davutoğlu, ne pahasına olursa olsun ülkenin dağları ve kentlerindeki bütün teröristlerin temizleneceğini söyledi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Kanlarını bu vatan için döken bütün şehitlerimize ve dün şehit olan 16 kahraman askerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Ülkemiz dışardan ve içerden destekli terör saldırılarına maruz kalmıştır.

7 Haziran seçimleri sonrasında terör örgütü çözüm sürecini sona erdirdiğinin sinyallerini vermişti. Bölücü terör örgütünün K. ırak'ta lojistik depoları, karargahları güçlü bir darbeyle tasfiye edilmiştir.

2 Eylül'den itibaren yüksekova ve çevresinde terör örgütününün yuvalandığı bölgelere karşı operasyon sürdürülmüştür. 

Şehit naaşlarına sabah ulaşılabildi

Buradaki hedef meşru devlet güçlerinin tesisini kurmaktır. Bir diğer amaç da Kamışlı'daki vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamasını sağlamak. Sarp dağların olduğu Dağlıca'ya adım adım gelinmiştir. Son derece titiz bir mayın temizleme çalışması sırasında önce silahlı saldırı, ardından da mayınlı saldırıyla muhatap olmuş ve anında da cevaplar verilmiştir. Güvenlik kuvvetlerimiz bugün komando ve özel harekatçılarla takviye edilerek şehit askerlerimizin naaşlarına ulaşmıştır. 

Böyle dönemlerde dünyanın her yerinde hangi ülke terör ile karşı karşıya kalmışsa ülkenin her yerinde insanlar omuz omuza vermiştir. Olayı öğrenir öğrenmez Ankara'ya intikal ettik ve güvenlik zirvesinde atılması gereken adımları tespit ettik.

Burada bir kaç hususu söylemek istiyorum. Bütün bu çatışmalarda dua eden destek olan aziz milletimize teşekkür ediyorum. 

Kahraman askerlerimizin görmek istediği tek şey, milletimizin teröre karşı birliktelikle hareket etmesidir. Bizim askerlerimiz bu ülkenin çocuklarıdır ve bu ülkeyi sonuna kadar koruyacaklardır.

Sosyal medyada kara propaganda

Bir taraftan da sosyal medya üzerinden o kadar kara propaganda yürütüldü ki! Maalesef dün akşamdan bu yana sosyal medya üzerinden kara propaganda yürütüldü. PKK'yı yaptığı hareketten eleştiremeyenler devletten hesap sormaya cürret ettiler. Milletimizin ve TSK'nın moralini bozmak için nice sayılar nice haberler üretildi.

O dağlar temizlenecek

O dağlar o teröristlerden temizlenecek. Ne olursa olsun temizlenecek. Bu ülkenin dağları ovaları şehirleri ne pahasına olursa olsun temizlenecek. Acımız büyük ve derin. Her türlü çaba gösterilmeye devam edilecek. Cizre sokaklarını mayın ve barikatlarla tahrip edenlere karşı operasyon yapılıyor. Siviller zarar görmesin diye uğraşıyor.

Muhalefete çağrı

Buradan muhalefet partilerine de seslenmek istiyorum. Geliniz küçük siyasi hesapları bir kenara bırakılım. Bir çok ülke üç bütünlüğünü kaybetmişken Türkiye'nin birliğine sahip çıkalım. Ortak idealler çevresinde toplanalım.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN