Davutoğlu'dan vize kararına tepki: Vizyonsuzluğun son halkası

Davutoğlu'dan vize kararına tepki: Vizyonsuzluğun son halkası

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD'nin skandal vize kararıyla ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu "Karar mevcut yönetimin göreve geldiği günden beri sergilediği vizyonsuz yaklaşımın son halkası olmuştur" dedi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesaplarından, ABD'nin Türk vatandaşlarına yönelik vize kısıtlamasını eleştirdi. İki NATO üyesi arasında daha önce görülmemiş bir şekilde Türkiye’de vize işlemlerini askıya almasının Trump yönetiminin göreve geldiği günden beri sergilediği vizyonsuz yaklaşımın son halkası olduğunu belirten Davutoğlu şunları kaydetti:

15 TEMMUZ'DA TEREDDÜZ TUTUKLAMAYA HIZLI TEPKİ

Bir çok Müslüman ülkeye aynı anda koyduğu yasağı uygulayamayan Amerikan yönetimi şimdi de Müslüman tek NATO ülkesine benzer bir tavır alarak ilişkilerimizde onarılmaz hasarlar açmaktadır. 15 Temmuz’da, lideri hala ABD’de yaşamakta olan hain FETÖ’nün darbe girişimi sırasında ve sonrasında, demokrasi yanında net tavır almakta zorlanan, tereddüt gösteren Washington yönetiminin bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına karşı işleyen yargı sürecinde bu kadar hızlı, aşırı, haksız ve kabul edilemez tavır alması insanımızın zihninde uzun yıllar silinmeyecek haklı bir tepki doğurmaktadır.

DİYALOG İMKANLARINI ZORLAŞTIRMAK KİMSENİN YARARINA DEĞİL

ABD tarafının yapması gereken başta NATO olmak üzere bir çok kurumda ve konuda önemli ittifak ilişkileri içinde olduğu ülkemiz ile krizi derinleştirecek adımlardan kaçınmak ve bir an önce haksız askıya alma kararından vazgeçmektir. Terörle mücadele başta olmak üzere karşılanmamış bir çok haklı beklenti ortada dururken ilişkilerde karşılıklı diyalog imkanlarını zorlaştırmak kimsenin çıkarına değildir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN