Davutoğlu'ndan Rus uçağı açıklaması

Davutoğlu'ndan Rus uçağı açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu Suriye sınırında düşürülen Rus uçağıyla ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu 'Kim olursa olsun sınırlarımızı ihlal eden gerekli cevabı almaya devam edecektir" dedi.

Başbakan Davutoğlu Suriye sınırında düşürülen Rus uçağıyla ilgili ilk kez konuştu. Davutoğlu şunları dedi:

Her türlü tedbiri alacağımızı cümle alemin bilmesini isteriz

Sınırlarımızın güvenliği, ülkemizin bu ateş çemberi içinde bekası, vatandaşlarımızın hayatı ve izzeti söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapacağımızı ve her türlü tedbiri alacağımızı da cümle alemin bilmesini isteriz. Bugün Türk hava sahasını ihlal eden uçaklara dönük olarak silahlı kuvvetlerimizin anında gösterdiği tepkiyi de bu çerçevede ele almak lazım.

Sınırımızı kim ihlal ederse cevabını veririz

Biz hiçbir şekilde herhangi bir ülkenin toprağında gözü olan bir yaklaşımı benimsemiyoruz. Ama herkesin de bilmesi lazım ki defaatle uyarılara rağmen, geçen pazar günü Çankaya'da yaptığımız güvenlik zirvesinde bir kez daha teyit etmemize rağmen hava ve kara sınırlarımızı kim ihlal ederse ona karşı her türlü tedbiri almak hem uluslararası hakkımızdır hem de ulusal görevimizdir.

Kim sınırımızı ihlal ederse karşılığını almaya devam edecektir

Ülkemizin bekası, vatandaşlarımızın hayatı söz konusu olduğunda elimizi arkamıza koymayız. Kim olursa olsun sınır ihlaline karşı tavrımız nettir. Dünya şunu bilsin ki kim sınırımızı ihlal ederse karşılığını almaya devam edecektir. Bu bizim tedbir hakkımızdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN