DHKP-C sempatizanı gaspçılara şafak baskını

DHKP-C sempatizanı gaspçılara şafak baskını

Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Kağıthane ve Şişli’de tam 26 yağma, gasp ve hırsızlık olayına karışan terör örgütü DHKP-C sempatizanı 13 gaspçı İstanbul polisinin Okmeydanı'na düzenlediği dev operasyonla yakalandı. Gaspçılardan birisinin terör örgütü üyesi olduğu kesinleşti.

MUHAMMED KILIÇ / İSTANBUL

Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Kağıthane ve Şişli’de PTT’leri, BEDAŞ ödeme noktalarını, marketleri yağmalayan gaspçılar 3 aylık takibin ardından Okmeydanı’na düzenlenen dev operasyonla yakalandı.

HELİKOPTER DESTEKLİ OPERASYON

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından Okmeydanı’nda bazı adreslere operasyon düzenlendi. Şafak vakti düzenlenen operasyona bir helikopter de havadan eşlik ederken İstihbarat, Terörle Mücadele, Özel Harekât ve Çevik Kuvvet birliklerinden de destek alındı. Operasyonda bine yakın polis görev yaparken 20 adrese eş zamanlı ve projeli baskın düzenlendi.

6 MAYIS'TAKİ YAĞMA SONLARI OLDU

26 Aralık 2015 ve 5 Mayıs 2016 tarihleri arasında 26 gasp ve yağma olayına karışan gaspçılar uzun süredir Gasp Büro Amirliği’nin takibindeydi. Ancak 6 Mayıs tarihinde yaptıkları yağma sonları oldu. Bütün olaylarda kar maskesi takan gaspçılar bu kez kar maskelerini çıkarırken güvenlik kameralarına yakalandı. Gaspçıların Okmeydanı’nda oturduklarını tespit eden ekipler şafak vakti operasyonuyla şüphelileri gözaltına aldı.

5 BUÇUK AYDA 50 BİN LİRALIK VURGUN

Öte yandan gaspçıların karıştıkları yağma ve gasp olaylarında en fazla 10 bin TL ve en az 400 TL olmak üzere 50 bin liraya yakın vurgun yaptıkları ortaya çıktı.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ

Gasp ve yağma olaylarına karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınarak Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen 13 gaspçıdan birisinin terör örgütü DHKP-C’ye üye olduğu bilgisine ulaşıldı.

ÇETE ELEBAŞININ ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI VAR

Çetenin elebaşının ise 32 yaşındaki Okan B. Olduğu bildirildi. Okan B.’nin hırsızlık, kasten yaralama, basit yaralama ile 2911 Toplantı, Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefetten suç kaydı bulunduğu tespit edildi. Diğer gaspçıların da DHKP-C terör örgütü ile örgüte yakın grupların çeşitli yürüyüş ve gösterilerine katıldıkları belirlendi.

Bu arada Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen 13 gaspçı sorgulanmak üzere burada tutuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN