Direnişin annesini katlettiler

Direnişin annesini katlettiler

Meksika’da kızı uyuşturucu kartelleri tarafından öldürülen, ardından diğer mağdur aileleri örgütleyerek çetecilerin hapse atılmasını sağlayan Miriam Martinez, evinde ölü bulundu. Martinez, son zamanlarda kartellerden tehdit alıyordu.

Meksika’da kendi kızının katillerini ortaya çıkaran ve yakınlarını kaybeden 600 ailenin oluşturduğu kolektifin lideri olan Miriam Rodriguez Martinez öldürüldü. Meksika’nın Tamaulipas eyaletindeki San Fernando kentinde bulunan evinde silahla vurularak öldürülen Rodriguez, Zetas uyuşturucu çetesi tarafından kaçırılan kızının başına gelenleri ortaya çıkararak çete üyelerinin tutuklanmasını sağlamıştı.

Rodriguez, Mart ayında çete üyelerinden birinin hapishaneden kaçmasının ardından tehditler almaya başlamıştı. Arkadaşları, tehditlerin ardından Rodriguez’in koruma için başvurduğunu fakat başvurusunun gözardı edildiğini söyledi. Olayın ardından ülkedeki ulusal ve uluslararası insan hakları örgütleri cinayeti kınayan ve kapsamlı bir soruşturma talep eden açıklamalar yayımladı. Rodriguez, kızının 2012’de kaçırılmasının ardından şiddet mağduru ailelerle birlikte yerel bir kolektif kurmuştu. Kızının cesedinin saklandığı yeri ve kızını öldürenleri bulmayı başaran Rodriguez, kızını öldürenlerin de hapse girmesini sağlamıştı. Rodriguez bu olayın ardından Zetas çetesinin kocasını kaçırma girişimini de boşa düşürmüş, kaçırma girişiminde bulunanları bir yandan arabasıyla kovalarken diğer yandan da orduya haber vererek yakalanmalarını sağlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN