Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: AİHM'ye gideceğiz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: AİHM'ye gideceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda hakkında açıklamalarda bulundu. Fransa'da basın mensuplarına konuşan Çavuşoğlu "AİHM dahil mücadelemizi sürdüreceğiz. Hollanda özür dileyecek" dedi.

Almanya'dan sonra Hollanda'nın da Türk Bakanlarına uyguladığı yaptırımların ardından Fransa'ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

İşte Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başlıkları: 

"Mashalatgüzarım ve bakanım konsolusluğu alınmadı. Dışarı çıkmasına da izin verilmedi. Bu Viyana Anlaşması'na aykırıdır. Özür yetmez kesinlikle adım adacağız. Daha sonra Hollanda özür dileyecek bizden. Wilders'ın esiri olmuşlar.

AB dönem başkanı dahil, birçok dışileri bakanıyla görüştüm. Benim temsilcimi orada hücreye attılar. Herkesin söylediği 'İnanamıyoruz.' Açıklama yapın dediğimizde ses çıkmıyor.

"TOPUNUZUN OYU NE?"

Ne gerekiyorsa, AİHM dahil mücadelemizi sürdüreceğiz. Dün gece ilk adımı attık, maslahatgüzarı çağırdık. Bundan sonra da adımızı atacağız. Hangi adımlar atacağımızın çalışmalarını yapacağız. Bugün de atacağız, yarın da atacağız.

Seçim için yaptılar. Topunuzun oyu ne? Biriniz yüzde 16, biriniz yüzde 17." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN