Dışişleri: BM'de ABD tasarısının reddi kaçırılmış fırsat

Dışişleri: BM'de ABD tasarısının reddi kaçırılmış fırsat

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD-Rus gerilimiyle ilgili bir açıklama yapıldı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "BM'de ABD tasarısının reddi kaçırılmış bir fırsat" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "7 Nisan'da Duma'ya yapılan saldırının rejim tarafından gerçekleştirdiği yönünde güçlü şüpheler var. Kimyasal silah saldırıları insanlığa karşı suç teşkil eder, tekrarlanmaması için de cezalandırılması gerekiyor" dedi.

Aksoy, "ABD Suriye'ye saldırırsa Türkiye bu operasyonu destekler mi?" sorusuna, "Bakalım gelişmeler bize neyi gösterecek. Biz süreci yakından izlemeye devam ediyoruz" karşılığını verdi.

Aksoy, BMGK'daki Doğu Guta karar tasarısı için "Karar tasarısına eş sunucu olduk. Fakat bu fırsat kaçırıldı" diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN