Diyanet Akademisi kuruluyor

Diyanet Akademisi kuruluyor

Başbakan Yıldırım, Diyanet’in bırakacağı her boşlukta merdiven altı din tüccarları ve istismarcıların yalan yanlış işler yapacağını söyledi. “Yeni bir sese, soluğa ihtiyaç var” diyen Yıldırım, Diyanet Akademisi’nin kurulmasına karar verildiğini açıkladı.  

Son günlerde kadına şiddet ve çocuk istismarı konusunda fetva adı altında skandal ifadeler kullanan kişilerin büyük tepki toplamasının ardından siyasetten diyanet ve ilahiyat çevrelerine ‘harekete geçin’ çağrıları geldi. 34. İl Müftüleri İstişare Toplantısı’nda atılacak yeni adımlar masaya yatırıldı. Zirve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın oturum başkanlığında sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erdi. Törende konuşan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ “İslam’a, İslam’ı, Müslümanları ve din görevlilerimizi yıpratan çalışmalara izin vermeyelim. Doğru olan ile yolumuza devam edelim” dedi. Başbakan Binali Yıldırım da “Üzülerek söylemek isterim ki; bazı tartışmalar gözümüzün ışığı gibi korumamız gereken bu teşkilata gölge düşürüyor. İslam ebedi hayatımızın bir güvencesidir. Beklentimiz, Diyanetin tartışmalar dışında, üstünde tutulması. Yazılı, görsel medyaya da önemli görevler düşüyor. Kurumlardan doğru malumat alınmalı. İslam’ı bilmek ve öğrenmek mecburiyetindeyiz. Yüce dinimiz İslam, kıyamete kadar bütün hurafelerden, tahrifattan uzak tutulmalıdır. Diyanet teşkilatımızın hiç bir kademesindeki görevli arkadaşımız, bürokratik alışkanlıklara kendisini teslim etmemeli” diye konuştu Diyanet’in bırakacağı her boşlukta merdiven altı din tüccarları, istismarcılar, üfürükçüler ve hurafecilerin yalan yanlış işler yapacağını kaydeden Yıldırım, aşırı yorumların İslam dünyasının başına yeni sorunlar açtığını vurguladı. Yeni bir ses ve soluğa ihtiyaç olunduğunu bildiren Yıldırım “Bu ülke bunun bedelini 15 Temmuz’da ödedi” dedi. “Hükümetimiz yeni bir adım atarak Diyanet Akademisi’nin kurulmasına karar verdi. Her şeyin akademisi var. Siyasetin akademisi var. Diyanetin akademisi en önce olması gerekirken maalesef en sona kalmış durumda. Geç olsun güç olmasın ama Diyanet Akademisi çok güzel hizmetlere vesile olacak, buna inanıyoruz” diyen Yıldırım, nefret dilini gençlerden uzak tutmaya gayret göstermeleri gerektiğini vurguladı. Sosyal medyaya değinen Yıldırım “Sosyal medya sorumsuz, hukuksuz bir alan değildir. Burada yapılacak her türlü yanlış cezai bir sonuç doğuracaktır” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN