Domates ve turist için iki bakan Rusya’ya gidiyor

Domates ve turist için iki bakan Rusya’ya gidiyor

Charter uçuşlarıyla ilgili çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Bunların doğru olmadığını Putin de teyit ediyor” dedi. Çavuşoğlu, tarım ürünlerinin önündeki engellerin kalkacağını belirtti.

Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrasında yaşanan gerilim sona eriyor. Özellikle birçok tarım ürününe koyduğu amborgoyu ufak ufak kaldıran Rusya, Moskova’da yeni bir heyetle tekrar masaya oturuyor. Avrupa’da tarım ürünleri ihracatında Türkiye’nin birinci sırada olduğunu dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyiz. Ama daha fazla ihracat yapmalıyız. İhracatın önündeki engelleri aşmalıyız. Buna yönelik teşviklerimiz devam edecek. Rusya ile tarım ürünleri ihracatında yaşanan sorunları aşmak için dostlarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir kez daha görüştü. İkili konuları, Suriye’deki çabaları görüştük.

Mutabık kaldık ve bundan sonraki süreçte iş birliğimizi daha da güçlendireceğiz. Suriye’de ateşkes, insani yardım, siyasi çözüm konusunda Rusya ile Türkiye’nin iş birliği sonuç getirmiştir. Rusya’ya ihracatımızın önündeki engellerin kaldırılmasını görüşmek üzere 18 Nisan Salı günü Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den oluşan bir heyeti davet üzerine Moskova’ya gönderiyoruz. Türk tarım ürünlerinin önündeki engeller kalkacaktır” ifadelerine yer verdi. Çavuşoğlu şöyle konuştu: “Geçen sene turizm konusunda sıkıntı yaşadık. Üzücü hadisenin yaşanmasından sonra, bu sene böyle bir sorun yok. Charter uçuşlarıyla ilgili haberler çıkıyor, bunların doğru olmadığını Putin de teyit ediyor.

Belek’te, Kadriye’de, Serik’te bu yıl Rus misafirlerimizi ağırlayacağız. Serik aynı zamanda turizmin kalbi olmuştur.” Ruslarla sağlık turizmi konusunda da iş birliği yapmak istediklerini dile getiren Çavuşoğlu, geçen hafta bu konuda yapılan fuarda, Rus sigorta şirketlerinin Rus vatandaşlarının Türkiye’de tedavisi için çok sayıda sözleşme imzaladığını anlattı. 16 Nisan’dan sonra kavgaların biteceğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, “Sistem net olmalıdır. Bu seçimde de hem Türkiye’nin önüne açacağız hem bazılarına haddini hem de milleti anlamayanlara güzel bir ders vereceğiz. Hainlere yer yok. Hainler bu vatan topraklarında barınamayacaklar” dedi.

RUSLAR ANTALYA’YI İSTİYOR

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü ve ikili, bölgesel ilişkilerin yanı sıra bu konuyu da muhatabına sorduğunu aktaran Mevlüt Çavuşoğlu, “Geçen sene böyle bir sıkıntıyı yaşadık bu üzücü hadiseden sonra ama Rus dostlarımız Türkiye’ye, Antalya’ya tatil yapmak için gelmek istiyor. Bizim de görevimiz insanların rahat bir şekilde gelip güven içinde tatilini geçirmesi, mutlu şekilde Antalya’dan ayrılmasıdır” dedi. Çavuşoğlu, Rus turistlerin geçen sene farklı ülkelere gidince, doğal güzellikler, hizmet kalitesi gibi konularda Türkiye’nin kıymetini bir kez daha anladıklarını ifade etti.

MOSKOVA’DA TÜRKİYE FESTİVALİ

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, mayıs ayı içerisinde Rusya’nın başkenti Moskova’nın merkezinde 150 bin metrekarelik bir parkta 3 günlük Türkiye Festivali düzenleneceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da projeyi aktardıklarını kaydeden Ayık, “Muhtemelen kendileri de son derece destek veriyorlar böyle bir projeye, çok sıcak bakıyorlar. Dışişleri Bakanımız projenin hamilerinden biri. Önümüzdeki günlerde de Kültür ve Turizm Bakanlığımızın himayelerinde bir basın duyurusuyla bu projeyi tüm Türkiye kamuoyuyla paylaşacağız. Unutulmuş gibi görünen Türkiye’yi tekrardan Rus halkına anlatmak ve hatırlatmak istiyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN