Donald Trump: Kuzey Kore ile ilgileneceğiz | Son dakika haberleri

Donald Trump: Kuzey Kore ile ilgileneceğiz | Son dakika haberleri

ABD Başkanı Donald Trump, kabinesiyle yaptığı toplantıda "Kuzey Kore ile ilgileneceğiz" ifadelerini kullandı.

ABD'ye ait iki bombardıman uçağı, Kuzey Kore'nin yeni kıtalararası füze denemesi ardından Kore yarımadası üzerinde uçuş gerçekleştirmişti.

ABD Hava Kuvvetleri tarafından Pazar günü yapılan açıklamada, iki B-1 B bombardıman uçağının, füze denemesine karşı gövde gösterisi için yarımada üzerinde uçtuğu belirtildi.

Açıklamada, uçakların Pasifik Okyanusu'ndaki Guam'da yer alan ABD üssünden kalktığı bildirildi.

Görev sırasında bu iki uçağa, Japon ve Güney Kore jetlerinin de eşik ettiği de aktarıldı.

ABD'nin Pasifik Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral J. O'Shaughnessy, "Kuzey Kore, bölgesel istikrara yönelik en önemli tehdit olmaya devam etmektedir. Eğer gerekli olursa, seçeceğimiz yer ve zamanda; hızlı, ölümcül ve çok yoğun bir güçle cevap vermeye hazırız" dedi.

JAPONYA'DAN ABD'YE DESTEK

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinden sonra Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerine karşı Trup'la aynı fikirde olduğunu paylaşmıştı.

Abe basına yaptığı açıklamada, "Balistik füze denemesi yapan Kuzey Kore'den gelebilecek bir tehdide karşı daha fazla önlem alınması konusunda Trump ile aynı fikirdeyim" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN