ABD'de kaybolan 4 Türk sağlıklı şekilde bulundu

ABD'de kaybolan 4 Türk sağlıklı şekilde bulundu

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde avlanmaya çıkan 4 Türk kayboldu. Barış Kavukçu, Berkay Sürmeli, İsa Emre Elvermez, İlkay Zaman'dan 48 saattir haber alınamıyor. İlkay Zaman, Türkiye'deki teknoloji medyasında tanınan bir isim. Kayıplardan birinin kız arkadaşı ABD polisinin 'maliyet yüksek' diyerek aramaları durdurduğunu ileri sürdü.

KARAR HABER MERKEZİ

Güncelleme (09.11.2016): Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığınıun yaptığı temaslar sonucunda, Türkiye saatiyle gece yarısı arama çalışmaları hızlandırıldı. Akabinde yine Türkiye saatiyle bu sabah 06:00 sularında helikopterle yapılan aramalarda termal kamera sayesinde kaybolan Türkler ormanlık arazide bulundular. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra evlerine bırakılan Barış Kavukçu, Berkay Sürmeli, İsa Emre Elvermez ve İlkay Zaman'ın durumlarının iyi olduğu belirtiliyor. İlkay Zaman Twitter hesabından bir paylaşım yaparak durumlarının iyi olduğunu teyid etti.

16-11/09/screenshot-2016-11-09-103711.png


ABD Kaliforniya'daki Santa Clarita avlanma bölgesinde avlanmaya çıkan 4 Amerikan vatandaşı Türk kayboldu. Avcılık konusunda deneyimli olan Barış Kavukçu, Berkay Sürmeli, İsa Emre Elvermez, İlkay Zaman'dan 48 saattir haber alınamıyor. Türklerin D11 ve D13 adı verilen bölgeler arasında kaybolduğu öğrenildi. Amerikan polisi ve korucular Türleri bulmak için alarma geçti.

Türklerin kaybolduğu bölgede aramalarını sürdüren bölge korucularının henüz bir ipucuna ulaşamadığı belirtildi.

TÜRK DERNEĞİ YARDIM ÇAĞRISI YAPTI

ATASC (Güney Kaliforniya Amerikalı Türkler Derneği) ise kaybolan Türkelrin bulunması için çağrı yaptı. Çağrıda "Son 12-24 saat içinde eğer bu beyleri veya araçlarını görüp hakkında bir şey duyduysanız/duyarsanız lütfen haber verin" denildi. Açıklamada Barış Kavukçu, Berkay Sürmeli, İsa Emre Elvermez, İlkay Zaman'ın bölgeye geldikleri aracın marka ve plakası da paylaşıldı. Gümüş rengi AUDI A8 marka aracın plakası 6YRB698.

Kaybolan Türklerden İlkay Zaman'ın Twitter hesabından 6 Kasım Pazar günü son paylaşımı yaptığı belirlendi. 

16-11/08/ilkay.JPG

EKŞİ SÖZLÜK'TE PAYLAŞIM

Ekşi Sözlük'te İlkay Zaman maddesinde konuyla ilgili paylaşım yapıldı: 

santa clarita bölgesinde kaybolmuşlar , hava sıcaklığı gece 16 c civarında gözüküyor. yani sıcaklık açısından sıkıntıları olmaz. kayboldukları bölge dağlık ve ormanlık diye tahmin ediyorum . ( kaynağım internet ) o sebepten yiyecek ve içecek problemi de çekmezler bence . yalnızca aklımda iki endişe var, birincisi sanırım o bölgede derin kanyonlar var , ikincisi yabani hayvanlar var .
ama 4 kişi olduklarını düşünürsek hepsinin birden başına bir hayvan saldırısı ya da uçurumdan düşme gibi birşey gelmiş olamaz. en azından bir ikisi bir yerlere ulaşıp bilgi verirdi.
bence yalnızca kayboldular ve tüm cihazlarının şarjı bitti, kamp yapıp bekliyorlar. bir süre sonra bir yerlerde bulunacaklardır.

16-11/09/5822308767b0a91b387dc286.jpg

POLİS MALİYET HESABI YAPTI, ARAMALARI DURDURDU İDDİASI

İlkay Zaman'ın Facebook sayfasında da kız arkadaşı yardım için paylaşımlarda bulunuyor. Zaman'ın kız arkadaşı ABD polisinin 'maliyeti çok yüksek' diyerek aramaları durdurduğunu ileri sürdü. 

16-11/08/uuu.JPG

AA: TÜRK KONSOLOS DEVREYE GİRDİ, POLİS ALARMA GEÇTİ

Öte yandan AA'nın geçtiği haberde Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğunun da devreye girmesiyle alarma geçen polis ve korucular, ormanlık alanda arama başlattı.

Türk grubun akrabalarının AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalardan umutlu olduklarını belirterek, daha önce defalarca bölgede kamp yapan ve avcılık tecrübesine sahip olan yakınlarının muhtemelen hava şartları nedeniyle belli bir bölgede mahsur kaldıklarını düşündüklerini dile getirdi.

48 saattir yakınlarına ulaşamayan aileler, bölgede telefonların çekmediğini bildikleri için telefonların kapalı olmasını normal karşıladıklarını, görevliler kendilerine ulaşana dek yakınlarının korunaklı bir yerde saklanacaklarını umduklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN