Akdeniz'de 339 kaçak göçmen kurtarıldı

Akdeniz'de 339 kaçak göçmen kurtarıldı

İspanya, Fas'tan gelerek ülkenin güneyindeki Cebelitarık Boğazı'nı geçmeye çalışan 7 teknedeki 339 yasa dışı göçmeni kurtardığını bildirdi.

İspanya Deniz Kurtarma Biriminden yapılan açıklamada, Fas'tan gelen 7 ayrı teknenin yolunun Akdeniz'de kesildiği ve teknelerdeki 339 kaçak göçmenin kurtarıldığı kaydedildi.

Kurtarılan kişilerin Cebelitarık'taki Tarifa kentine getirildiği belirtilen açıklamada, göçmenlerden 34'ünün Sahraaltı Afrika, geri kalanının da Mağrip ülkelerinden olduğu ifade edildi.

Cebelitarık kıyısında İspanyol toprağı olan iki küçük liman şehri Cueta ve Melilla son dönemde, ülkelerindeki yoksulluktan ve çatışmalardan kaçan Afrikalı yasa dışı göçmenlerin akın ettiği yerler haline geldi.

Sınırda ay başında çıkan arbedede 300 kişilik kaçak göçmen grubundan 187'si güvenlik güçlerini aşarak Cueta'ya ulaşmayı başarmıştı. 

MADRİD/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN