Bağdat'ta 1 milyon kişi reform meydanına iniyor

Bağdat'ta 1 milyon kişi reform meydanına iniyor

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bugün 1 milyon kişinin meydana inmesi bekleniyor. Reform çağrısı için gerçekleşecek protestoda Mukteda es-Sadr’ın katılacağı bildiriliyor.

Barzani'ye yakın haber sitesi Rudaw'ın haberine göre Irak’ın başkenti Bağdat’ta bugün, 1 milyonu aşkın kişinin, reform çağrısı için meydana inmesi bekleniyor.

REFORM MEYDANI

Sadr Hareketi tarafından, portestocuların ismini “Reform Meydanı” olarak değiştirdiği Tahrir Meydanı’nda düzenlenen gösteriye, hareketin lideri Mukteda es-Sadr da katılacak.Gösteriye 1 milyonun üzerine kişinin katılıması bekleniyor. Kalabalık sabah erken saatlerde toplanmaya başladı. Gösteriye katılacak olan Mukteda es-Sadr’ın, burada bir konuşma yapacağı belirtiliyor.

Yaklaşık 2 buçuk yıldır her Cuma günü Sadr yanlıları, reform çağrısı için gösteri düzenliyor. Göstericilerin taleplerine her hafta yenileri ekleniyor.

BAĞDAT/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN