Bangladeş'te çocuklar aylık 20 liraya zorla çalıştırılıyor

Bangladeş'te çocuklar aylık 20 liraya zorla çalıştırılıyor

Bangladeş çocuk işçileriyle biliniyor. UNICEF'in raporuna göre bugün hala bir milyondan fazla çocuk tekstil fabrikalarında zorla çalıştırılıyor. Haftanın altı buçuk günü çalışan ortalama 11 yaşlarında bu çocuklar, sadece yarım gün izin alabildikleri için ailelerinin yanına gidemiyor. İnsanlık dışı muamele gören ve çok zor şartlar altında çalışan çocuklar aylık sadece 20 lira kazanıyor.

Bangladeş'te 11 yaşlarında çocuklar tekstil fabrikalarında zorla çalıştırılıyor. Haftanın altı buçuk günü çalışan bu çocuklar çoğunlukla kot pantolunu üretiyor. Avrupa'da çok pahalıya satılan kot pantolounları üreten çocuklar aylık sadece 20 lira kazanıyor. Sadece yarım gün izin alabilen çocuklar, ailelerini bile ziyaret edemiyorlar. Yaşadıkları evleri fabrikaya çok uzak kaldığından çoğunlukla fabrikada yaşamak zorunda kalan çocuklar, gece gündüz çalışıyor.

UNICEF'in verilerine göre, günümüzde hala bir milyondan fazla çocuk çok zor şartlar altında çalışıyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN