Barselona’da turizme karşı insan zinciri

Barselona’da turizme karşı insan zinciri

Barselona’da yerli halkın turistlere karşı öfkesi sürüyor. Yüzlerce kişi kentin ana plajı olan Barcelonata'da insan zinciri eylemi yaparak “Barselona satılık değil” dedi.

Katalonya Özerk Bölgesi'nin başkenti Barselona her geçen yıl daha fazla turisti ağırlarken kent, turizmin yarattığı sorunlarla boğuşuyor. Turizm faaliyetlerinin yerel halkı mahallelerinden ettiği, turistlerin plajda ya da sokaklarda uyuduğu, bağırdığı, mahalle sakinlerini tehdit ettiği, halde sokaklarda dolaştığı gibi şikayetlerle Barcelonata Plajı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi sahil boyunca turizme karşı insan zinciri yaptı.

"Barselona satılık değildir" yazılı sarı tişörtler giyen protestocular ayrıca kentteki emlak fiyatlarının artışına da karşı çıktı.

"MAHALLE YAPISI BOZULUYOR"

Kayıt dışı bir biçimde kısa süreli olarak turistlere kiraya verilen dairelerin kentteki emlak fiyatlarını arttırdığı belirtiliyor. Özellikle emlakçılar ve daire sahipleri ise daha fazla para kazanmak için evleri kısa süreli olarak turistlere kiralamayı tercih ediyor. Barcelonata Savunma Platformu'ndan Sebastián Huguet turistlere kiralanan her dairenin, bir ailenin mahalleden gitmesi anlamına geldiğini söylüyor.

Öte yandan emlak fiyatlarındaki artış turistlerin de sokaklarda ve plajda uyumasını beraberinde getiriyor.

Kent sakinleri yetkililerden bu duruma bir çözüm bulunmasını ve mahallelerin yapısının bozulmasının önlenmesini istiyor.

32 MİLYON TURİST ZİYARET ETTİ

Solcu Katalonya Halk Birliği Partisi (CUP) kentte turizm karşıtı bir kampanya başlatmıştı. Parti üyeleri İngiliz turistleri taşıyan bir tur otobüsünün lastiklerini keserek camlarına sprey boyayla 'Turizm mahalleleri öldürüyor" yazmıştı.

Kentte geçen yıl da çok sayıda turizm karşıtı protesto düzenlenmişti.

1.6 milyon nüfusa sahip olan Barselona’yı geçen yıl yaklaşık 32 milyon turist ziyaret etmişti. 

BARSELONA/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN