Başbakan Henry istifa etmişti: Haiti'de Geçiş Konseyi göreve başladı

Başbakan Henry istifa etmişti: Haiti'de Geçiş Konseyi göreve başladı

Son dönemde şiddet olaylarıyla sarsılan Haiti’de Başbakan Henry'nin istifasından sonra kurulan Geçiş Konseyi yemin ederek görevine başladı.

Çetelerin şiddet olaylarının ve yoğun protestoların yaşandığı Haiti'de Başbakan Ariel Henry'nin görevi bırakmasının ardından Geçiş Konseyi yemin ederek göreve başladı.

Başkent Port-au-Prince'de, Geçiş Konseyi için düzenlenen yemin törenine, geçici Başbakan olarak atanan Patrick Boisvert, konsey üyelerinden Fritz Alphonse Jean, Smith Agustin, Louis Gerald Gilles, Edgard Leblanc Fils, Laurent Saint-Cyr, Emmanuel Vertilaire, Leslie Voltaire, Regine Abraham ve Frinel Joseph katıldı.

Geçiş Konseyinin, 7 Şubat 2026'da yeni başbakan seçilene kadar görevde kalması planlanırken, üyelerden 7'sinin oy kullanma hakkı bulunuyor.

BAKANLAR KURULUNA BİLDİRİLMİŞTİ

Haiti'de çetelerin yol açtığı şiddet olayları ve yoğun protestoların ardından daha önce istifa edeceği açıklanan Başbakan Ariel Henry'nin görevi bıraktığı bildirilmişti. Bakanlar Kurulu üyelerine ABD'nin Los Angeles kentinden mektup yazan ve sosyal medya hesabından paylaşan Henry, görevinden istifa ettiğini resmi olarak belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN