David Rockefeller 101 yaşında hayatını kaybetti | David Rockefeller kimdir?

David Rockefeller 101 yaşında hayatını kaybetti | David Rockefeller kimdir?

Amerikalı bankacı ve iş adamı David Rockefeller hayatını kaybetti. Bu sabah evinde ölü bulunan Rockefeller'in kronik kalp yetmezliğinden öldüğü belirtildi. Dünyanın en zengin 7 ailesinden biri olan Rockefeller'in temsilcisi David Rockefeller 101 yaşındaydı. Forbes'in zenginler listesinde 3.2 milyar dolarla giren iş adamının bunun kat kat fazlası bir sermayeyi yönettiği biliniyor.

12 Haziran 1915 doğumlu Amerikalı bankacı ve iş adamı David Rockefeller 101 yaşında hayatını kaybetti. Aile sözcüsü Fraser Seitel, Rockefeller'ın New York'ta kronik kalp yetmezliğinden öldüğünü duyurdu. 6 kalp nakli, 3 böbrek ve 2 de ciğer nakli yapılan Rockefeller 100 yaşına girdiğinde "200. yaş günümü kutlamak istiyorum" demişti.

DAVİD ROCKEFELLER KİMDİR?

David Rockefeller, 12 Haziran 1915'te dünyaya geldi. Standard Oil adlı dev enerji şirketinin kurucusu John D. Rockefeller torunu David Rockefeller, JP Morgan Chase'in ortaklarından ve dünyanın en yaşlı milyarderi olarak biliniyordu. Rockefeller'in Forbes dergisine göre kişisel serveti yaklaşık 3.2 milyar dolar. Ancak yönettiği paranın bundan kat kat fazla olduğu biliniyor. 

"Dünya imparatorluğu" ve "Yeni dünya düzeni" gibi söylemleri ile dikkat çeken ve tepki toplayan Rockefeller ailesinin ikinci kuşak temsilcisi olan D. Rockefeller, Amerikan İç Savaşı'nda ismini savaş gelirlerle Standard Oil Company şirketini kuraraak Rockefeller şirketler grubunun temellerini atan John D. Rockefeller'in büyük oğluydu. David Rockefeller, Chase Bank'ın eski başkanı ve bankanın uzantısı JPMorgan Chase'in ortaklarındandı. Rockefeller şirketler grubuna üyesi Abby, John D. III, Nelson, Laurance and Winthrop adında beş kardeşi vardı.

David Rockefeller'in sahibi olduğu şirketler, yönettiği ve yardım ettiği fonlar, sivil organizasyonlar dernekler, başta 1904 yılında kurulan dünyanın dört yanında öğrencilere burs veren Rockefeller Vakfı ve diğer vakıflar ve kuruluşları ile dünyanın neredeyse yarısından bile fazla bir etki alanına sahip olup öğrencilere gelecek vaat eden binlerce gence verilen ünlü Rockefeller öğrenim bursu ülkelerin siyasetinde önemli rol oynar. David Rockefeller ailesi adına CFR'nin onursal başkanıdır. 2008 yılında Harvard Üniversitesi'ne 100.000.000 $ bağışta bulunan David Rockefeller, hayırsever olarak adlandırdıkları şirketleri, dernek ve organizasyon gibi faaliyetleri birçok yazar ve aktivist tarafından eleştirilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN