Dünyanın en tehlikeli adamı El Chapo ABD'ye böyle götürüldü!

Dünyanın en tehlikeli adamı El Chapo ABD'ye böyle götürüldü!

Pablo Escobar'dan sonra dünyanın en ünlü uyuşturucu baronu olan 'El Chapo-Bücür' lakaplı Joaquin Guzman, bu gece New York'a bir uçakla indi. Guzman, ABD'ye gönderilmemek için uğraş vermişti. Ülkesindeki cezaevlerinden iki kez kaçan El Chapo, son olarak hapishanede cinsel tacize uğradığını da söylemişti.

Dünyanın halihazırda en ünlü uyuşturucu baronu 'El Chapo-Bücür' lakaplı Joaquin Guzman, bu gece ABD'ye teslim edildi. Hapishaneden firarlarıyla tanınan Guzman, artık yıllarca cezaevinden çıkamayacak.

17-01/20/elchapo2.Jpeg

Meksikalı Sinaloa kartelinin başındaki isim, bir uçakla New York'a indi. Uzun süredir ülkesinde hapis yatmak için uğraş veren Guzman'ın son isteği, ABD'ye iade edilmekti.

17-01/20/elchapo3.Jpeg

Meksika'da kaldığı cezaevinde tacize uğrayan Guzman'ın sözleri, dün medya tarafından haberleştirilmişti. Sürekli olarak cinsel taciz altında olduğunu belirten Guzman, ayrıca gardiyanlar tarafından uyutulmadığını söylemişti.

17-01/20/elchapo4.Jpeg

El Chapo için iade talebi, California ve Teksas eyaletleri tarafından çıkarılmıştı. Meksika yönetimi, daha önce uyuşturucu baronunun iadesine karşı çıkıyordu ancak sonra fikir değiştirdi. Mayıs 2016'da duruşmaya bakan hakim, El Chapo'nun ABD'ye teslim edilebileceğini söyledi.

17-01/20/elchapo5.Jpeg

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, hazırlanan iddianamede Guzman çok sayıda cinayet, kalabalık bir uyuşturucu çetesini yönetmek, kiralık katillere para ödemek, işkence ve milyarlarca dolarlık parayı ülkesine götürmekle suçlanıyor.

17-01/20/elchapo6.Jpeg

Ülkenin kuzeyindeki Ciudad Juarez'de tutuklu bulunan El Chapo için sonun başlangıcı, tam bir yıl önce yakalanması oldu. Daha önce iki kez kaldığı yüksek güvenlikli hapishanelerden kaçan Guzman, Ocak 2016'da Sineloa eyaletinde polis tarafından ele geçirilmişti.

17-01/20/elchapo7.Jpeg

1993'te girdiği hapishaneden ilk firarını çamaşır sepetinin içine saklanarak 2001 yılında gerçekleştiren uyuşturucu baronu, bundan 13 yıl sonra yakalanarak Altiplona cezaevine kondu. Ancak, kartel üyeleri uzunluğu 1,5 kilometreyi bulan bir tüneli tüm teknolojik imkanlardan faydalanarak kazdı, tam Guzman'ın kaldığı hücrenin altına ulaştı. Üstüne belgeseller çekilen ünlü firarda, El Chapo'nun kaçışı kamera kayıtlarına yansıdı.

17-01/20/elchapo8.Jpeg

Meksika'da saklanan Guzman, son kez yakalanmadan önce ABD'li ünlü oyuncu Sean Penn ile ormanın derinliklerinde bir röportaj yaptı. Bu röportaj çok ses getirdi.

17-01/20/elchapo9.Jpeg

17-01/20/elchapo10.Jpeg

17-01/20/elchapo11.Jpeg

17-01/20/elchapo12.Jpeg

17-01/20/elchapo13.Jpeg

17-01/20/elchapo14.Jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN