ECOWAS heyeti Nijer’in cunta lideriyle görüştü

ECOWAS heyeti Nijer’in cunta lideriyle görüştü

Nijer’de darbeyle iktidarı deviren cunta liderlerine uluslararası çağrılar sürerken, ‘askeri müdahalede bulunabiliriz’ diyen ECOWAS ülkelerinden bir heyet, General Abdourahmane Tchiani ile bir araya geldi.

Geçtiğimiz gün Nijer’e giden Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’ndan (ECOWAS) bir heyetin darbe lideri Abdourahmane Tchiani’yle görüştüğü bildirildi.

‘PARKTA YÜRÜYÜŞ YAPMAK GİBİ OLMAYACAK’

Görüşmenin ardından devlet kanalına konuşan Tchiani, Nijer’in diyaloğa açık olduğunu belirterek, “Ne Anavatanı Koruma Ulusal Konseyi ne de Nijer halkı savaş istemiyor” dedi.

ECOWAS’ın işgal ordusu kurarak Nijer’e saldırmaya hazırlandığını iddia eden Tchiani, “Şunu açıklığa kavuşturalım ki bize bir saldırı yapılırsa bu bazılarının düşündüğü gibi parkta yürüyüş yapmak gibi olmayacak” ifadelerini kullandı.

DEVRİK LİDERLE GÖRÜŞME

ECOWAS tarafından Nijer’e gönderilen heyete liderlik yapan Nijerya’nın eski devlet başkanı General Abdulsalami Abubakar, Nijer’in devrik lideri Mohamed Bazum ile görüştüklerini açıkladı.

Abubakar, “Bazum ile görüştük ve kendisine yapılanları ondan duyduk. Yaşadığı sorunları anlattı” diyerek Bazoum tarafından anlatılanları ECOWAS liderlerine ileteceğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN