Endonezya’dan Ukrayna krizine yönelik öneri: Askerden arındırılmış bölge oluşturulsun

Endonezya’dan Ukrayna krizine yönelik öneri: Askerden arındırılmış bölge oluşturulsun

Rus güçleri Ukrayna işgaline devam ederken, Endonezya Savunma Bakanı, savaşın sona erdirilmesi için bir barış planı önererek tartışmalı bölgelerde askerden arındırılmış alan ve Birleşmiş Milletler oylaması çağrısında bulundu.

Singapur'da gerçekleşen dünyanın dört bir yanından savunma ve askeri yetkililerin katıldığı zirvede konuşan Endonezya Savunma Bakanı Prabowo Subianto, düşmanlıkların durdurulması çağrısında bulunan bir bildiri yayınlamaya çağırarak her bir tarafın ileri konumundan 15 kilometre çekilerek ateşkes ve askerden arındırılmış bir bölge kurulmasını içeren plan önerdi.

Askerden arındırılmış bölgenin BM tarafından konuşlandırılan bir barış gücü tarafından gözlemlenmesi ve izlenmesi gerektiğini söyleyen bakan, "çeşitli tartışmalı bölgelerde yaşayanların çoğunluğunun isteklerini nesnel olarak tespit etmek için" BM’de oylama yapılması gerektiğini de ekledi.

UKRAYNALI YETKİLİDEN RET

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, Kiev'in Rusya'nın Ukrayna'dan askerlerini çekmesi gerektiği yönündeki tutumunu yineleyerek planı reddetti. Nikolenko, Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgal ederek saldırı eylemi gerçekleştirdiğini ve herhangi bir ateşkes önerisinin Rusya'nın yeniden toplanıp güçlenmesine izin vereceğini söyledi.

Nikolenko, "Ukrayna ile Rusya arasında orada referandum yapılacak ihtilaflı bölge yok. Rus ordusu işgal altındaki topraklarda savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırım işliyor. Rusya şimdi Ukrayna'nın karşı saldırısını engellemek için mümkün olan her yolu deniyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN