Esad masada uçakları yine havada: İdlib ve Guta'da 22 sivil katledildi

Esad masada uçakları yine havada: İdlib ve Guta'da 22 sivil katledildi

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin kuşatmada tuttuğu Humus'daki hava saldırılarının ardından İdlib ve Şam'ın Doğu Guta bölgesi de bombalandı. Hava saldırılarında 22 sivilin hayatını kaybettiği çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Suriye'nin İdlib ili ve Şam'ın Doğu Guta bölgesinde Beşşar Esed rejimine bağlı savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırlarında 22 sivilin hayatını kaybettiği çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

İDLİB'DE 30'DAN FAZLA SALDIRI

AA muhabirine konuşan İdlib Sivil Savunma yetkilisi Tevfik Kattan, rejime ait savaş uçaklarının İdlib kentinin Eriha ilçesine düzenlediği 30'dan fazla saldırıda 10 sivilin hayatını kaybettiği, 50'den fazla sivilin de yaralandığını belirtti.

Kattan ayrıca savaş uçaklarının İdlib il merkezindeki Subay Konutları Mahallesi'ne düzenlediği hava saldırlarında ise 4 sivilin yaşamını yitirdiğini, 11 kişinin de yaralandığını kaydetti.

GUTA'DA 8 SİVİL KATLEDİLDİ

Bu arada Duma'daki Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi üyesi Yusuf el-Bustani ise rejime ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde yerleşim yerini bombaladığını, saldırılarda 8 sivilin hayatını kaybettiğini ifade etti.

İDLİB/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN