İran'dan, Türkiye’deki temsilcilikleri önünde yapılan protestolara tepki: Büyükelçi çağrıldı

İran'dan, Türkiye’deki temsilcilikleri önünde yapılan protestolara tepki: Büyükelçi çağrıldı

İran Dışişleri Bakanlığı, Behram Kasımi, İstanbul ve Ankara’da İran temsilcilikleri önünde yapılan Halep protestoları nedeniyle Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin’in bakanlığa çağrıldığını açıkladı.

Tahran yönetimi, İstanbul ve Ankara’da İran temsilcilikleri önünde yapılan Halep protestolarına tepki gösterdi. İran Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin’in bakanlığa çağrıldığını duyurdu.

RAHATSIZLIĞI İLETTİK

Bakanlık Sözcüsü Behram Kasımi, basın toplantısında yaptığı açıklamada, İran’ın Türkiye’deki temsilcilikleri önde yapılan protestoları, “uygun olmayan bir davranış” olarak nitelendirdi.

ZİYARET ERTELENDİ

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri’nin bugün Türkiye’ye planlanan ziyaretinin yapılmayacağını söyleyen Kasımi, ziyaretin ertelendiğini ifade etti. Ziyaret’in birkaç nedenden dolayı yapılmadığını kaydeden Sözcü, “Cumhurbaşkanı Ruhani’nin yurtdışına yapacağı ziyaretler, Bakanlar Kurulu’nun Cihangiri’ye verdiği bazı görevler ve başka 1-2 nedenden dolayı dün ziyaretin yapılmamasına karar verdik. Türk tarafını da bundan haberdar ettik. Ziyaret lağvedilmemiştir, uygun olan başka bir zamana ertelenmiştir ” ifadelerini kullandı.

TAHRAN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN