İsrail'in eski bakanı İran ajanı çıktı

İsrail'in eski bakanı İran ajanı çıktı

İsrail’in eski Enerji ve Altyapı Bakanı Gonen Segev’ın hakkında İran’a casusluk yaptığı gerekçesi ile soruşturma başlatıldı.

İsrail’in yurtiçi gizli servisi Şin Bet ve İsrail polisi, yaptığı yazılı açıklamada İsrail’in eski Enerji ve Altyapı Bakanı Gonen Segev hakkında İran’a casusluk yaptığı gerekçesi ile soruşturma başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, 1992-1995 yılları arasında Enerji ve Altyapı Bakanlığı görevini yürüten Segev’in İran gizli servisine İsrail’in enerji pazarı ve güvenliği ile alakalı hassas bilgiler aktardığı ifade edildi. Şin Bet’ten yapılan açıklamada, Segev’in çeşitli zamanlarda dünyanın farklı bölgelerinde İran istihbarat ajanları ile bir araya geldiği belirtildi.

Eski Bakan Gonen Segev, daha önce uyuşturucu kaçakçılığı suçundan tutuklanıp 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Serbest kaldıktan sonra Nijerya’ya yerleşen eski bakan, geçen ay Gine’ye geçmeye çalışırken Nijerya hükümeti tarafından İsrail’e geri gönderilmişti. Segev, kendisine yöneltilen bütün iddiaları reddediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN