Libya’dan onlarca düzensiz göçmene sınır dışı

Libya’dan onlarca düzensiz göçmene sınır dışı

Afrika’dan Avrupa’ya kaçak geçişlerde kullanılan Libya’dan yetkililer, 148 Sudanlı ve Çadlı düzensiz göçmenin ülkelerine gönderildiğini bildirdi.

Libya Yasa Dışı Göçle Mücadele Birimi’nden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin doğusundaki Bingazi kentinde 148 Sudanlı ve Çadlı düzensiz göçmenin yakalandığı belirtildi.

‘BAZILARINDA BULAŞICI HASTALIK VARDI’

Yakalanan göçmenlerin bir kısmında çeşitli bulaşıcı hastalıkların tespit edildiği kaydedilen açıklamada, gerekli işlemlerin ardından söz konusu göçmenlerin sınır dışı edildiği aktarıldı.

Libya'nın doğusundaki Sirte kenti sahilinde 29 Şubat'ta 7 düzensiz göçmenin cesedi bulunmuştu.

Libya, Akdeniz üzerinden yasa dışı yollarla Avrupa'ya ulaşmak isteyen düzensiz göçmenler için çıkış noktası olarak görülüyor. Basit tekne ve botlarla Akdeniz'e açılan göçmenlerin çoğu Avrupa'ya ulaşamadan botlarının alabora olması veya arızalanması sonucu hayatını kaybediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN