Londra’nın en iyi hayali restoranı

Londra’nın en iyi hayali restoranı

Restoran değerlendirme devi Tripadvisor İngiliz gazeteci tarafından kandırıldı. Hayali restoranını Londra’nın en iyisi yapan Butler, siteye tatlı olarak da sünger fotoğrafı koydu.

KARAR / FRANKFURT

En çok başvurulan restoran değerlendirme platformlarından Tripadvisor’da skandal. Oobah Butler isimli İngiliz gazeteci hayali bir restoranı Tripadvisor sayfasında Londra’nın en iyi değerlendirmeyi alan restoranı yaptı. İngiliz gazeteci işi bir adım öteye taşıyarak The Shed at Dulwich isimli hayali bir restoran için internet sayfası kurdu. Hayali restorandaki yemekler de uydurmaydı ve fotoğrafları renklendirmiş sünger parçalarından oluşuyordu. Hırslı gazetecinin arkadaş desteğiyle de restoran Tripadvisor listesinde kısa bir zaman içerisinde birinci sıraya yükseldi. Butler yaptığı kandırmacayı kamu oyuna açıkladıktan sonra aynı isimle gerçek bir restoran açtı. Tripadvisor tarafından Times gazetesine yapılan açıklamada ise, ‘‘Er ya da geç listeden çıkarılacaktı’’ denildi. Daha önce de böyle bir olayla karşılaşan sitenin yorum alanının güvenilir olmadığını ispatlamak isteyen bir kişi uydurma bir restoranı listeye sokmuş ve iki ay boyunca fark edilmemişti. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN