Meçhul esere 100 milyon

Meçhul esere 100 milyon

ABD’nin New York kentinde yapılan müzayedede, aşırı dozdan 27 yaşında hayatını kaybeden bir ressamın ‘isimsiz’ eseri, rekor fiyata alıcı buldu.

Sotheby’s Müzayede Evi’nin New York’taki “Çağdaş Sanat” açık artırmasına, 27 yaşında uyuşturucudan hayatını kaybeden Amerikalı ressam Jean-Michel Basquiat damgasını vurdu. Haiti ve Porto Riko asıllı New York doğumlu Amerikalı siyahi sanatçı Basquiat’ın 1982 tarihli “isimsiz” eseri 10 dakikada 57 milyon dolardan 110,5 milyon dolara ulaşarak rekor fiyattan satıldı. Eser daha önce 1984’te yapılan bir açık artırmada 19 bin dolara koleksiyonerler Jerry ve Emily Spiegel tarafından satın alınmıştı.

17-05/20/20krr16jean.jpg

Müzayede haftasının son büyük açık arttırmasındaki satışla müzayede rekoru 57,3 milyon dolar olan ünlü ressam Basquiat, bunu ikiye katlamış oldu. 1988 yılında aşırı dozda uyuşturucudan hayatını kaybeden Basquiat’ın eserini satın alan Yusaka, tablonun önünde önceden çektirdiği fotoğrafı Instagram hesabında paylaştı. Gecenin sonunda toplam 310 milyon dolarlık satışa ulaşan Sotheby’s, bir önceki gün 448 milyon dolarlık satış yapan Christie’s’in gerisinde kaldı.

17-05/20/20krr16jean2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN