Merkel, Beyaz Saray’da Trump’la görüştü: Tokalaşma krizi

Merkel, Beyaz Saray’da Trump’la görüştü: Tokalaşma krizi

ABD’ye resmi ziyaret gerçekleştiren Almanya Başbakanı Angela Merkel, Donald Trump’la Beyaz Saray’da görüşmelerinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.

ABD Başkanı Trump, güvenlik ve barış konusunda Almanya ile çok fazla ortak yönleri olduğunu söyledi ve Amerikan sanayi üretimini güçlendirmek, bu konuda kadınların gücünü de artırmaya odaklanmak istediğini belirtti.

NATO üyesi ülkelerin daha fazla maddi katkıda bulunması gerektiği görüşünü Merkel’le paylaştığını belirten Trump, NATO’yu ve Afganistan ve Ukrayna konularındaki faaliyetlerini desteklediği için Merkel’e teşekkür etti. 

17-03/17/resimid_6383498.jpg

Radikal terörizmi yok etme kararlığını vurgulayan Trump, Merkel’le ticari konuları da görüşeceklerini ve "tüm vatandaşlarının maddi güvence içinde olduğu bir geleceği beraber kurabileceklerini," söyledi.

 "TOKALAŞMA KRİZİ"

Basın toplantısı öncesindeki görüşmede Merkel’in, yanında oturan Trump’a, tokalaşarak poz vermeyi teklif etmesi ancak Trump’ın bu söze aldırmayıp ya da duymayıp basın mensuplarına bakmaya sürdürmesi görüşmeye damga vururken, bu anlar dünyada gündem oldu. 

17-03/17/resimid_6383691.jpg

Kimilerince Trump’un bu hareketi tepki olarak yaptığı iddia edildi.

17-03/17/resimid_6383383.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN