Mısır piramitlerinin nasıl yapıldığı çözüldü! 4 bin yıllık sır o keşifle ortaya çıktı: Tüm dünya bunu konuşuyor

Mısır piramitlerinin nasıl yapıldığı çözüldü! 4 bin yıllık sır o keşifle ortaya çıktı: Tüm dünya bunu konuşuyor

Mısır piramitlerinin nasıl yapıldığı konusu merak konusuydu! 4 bin yıllık sır, o keşifle ortaya çıktı! Tüm dünya bunu konuşuyor! Nasıl yapıldığı çözüldü...

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Kuzey Carolina Wilmington Üniversitesi'nin yürüttüğü uluslararası bir araştırma, Antik Mısır piramitlerinin inşasında kaybolmuş bir Nil Nehri kolunun rol oynayabileceğini öne sürüyor. Araştırma, piramitlerin yapımında kullanılan taş blokların ve diğer malzemelerin bu su yolu üzerinden taşınmış olabileceğini ortaya koyuyor.

NİL'İN KAYIP KOLU VE PİRAMİTLER

Arqueólogos encuentran una enorme estructura oculta que conecta las pirámides y podría explicar como se construyeron - Vandal Random

Günümüzde çöl ve tarım arazilerinin altında kalan Nil Nehri'nin bu eski kolu, uzun yıllardır arkeologlar tarafından araştırılıyordu. Araştırma ekibinden Prof. Eman Ghoneim, bu su yolunun yeri, şekli, boyutu ve piramitlere yakınlığı konusunda bugüne kadar net bilgilere ulaşılamadığını belirtiyor. Ancak, radar uydu görüntüleri, tarihi haritalar, jeofizik etütler ve sediman karotlama gibi teknikler kullanılarak nehrin kayıp kolu haritalandırıldı.

BİNLERCE YILLIK KAYIP NEHİR

Lost branch of River Nile may solve pyramids mystery | World | News | Express.co.uk

Bu kolun, binlerce yıl önce meydana gelen büyük bir kuraklık ve kum fırtınaları sonrasında kaybolduğu düşünülüyor. Hakemli Nature dergisinde yayımlanan araştırma, radar teknolojisi sayesinde kum tabakalarının altında gizlenmiş katmanları ortaya çıkardı. Prof. Ghoneim, "Tarihi Mısır piramitlerine yakın bölgede gömülü nehirler ve tarihi yapılar bulduk" dedi. Araştırma ekibinden Dr. Suzanne Onstine ise, nehir kolunun lokasyonunu tespit edip, inşaat malzemeleri ve işçileri taşıyan bir su yolu olduğunu kanıtlayan verilere ulaştıklarını belirtti.

AHRAMAT: KAYIP NEHİR KOLU

BBC Radio 4 - You're Dead to Me - Ten things the Pyramids tell us about ancient Egyptians

Arapça'da piramit anlamına gelen "Ahramat" adı verilen bu kayıp nehir kolunun yaklaşık 64 km uzunluğunda ve 200-700 metre genişliğinde olduğu tahmin ediliyor. Bu nehir kolu, yaklaşık 4700-3700 yıl önce inşa edilmiş olan 31 piramidin hemen sınırında yer alıyor. Araştırma, piramitlerin Giza ve şu an Sahra Çölü içinde kalan El-Lisht bölgeleri arasında yoğunlaşmasının nedenini de açıklıyor.

PİRAMİTLERİN İNŞASINDA KAYIP NEHRİN ROLÜ

Nil Nehri, Antik Mısır'ın yaşam damarıydı ve bu yeni keşif, piramitlerin inşasında kayıp nehir kolunun 'aktif ve operasyonel' olduğunu kanıtlıyor. Bu su yolunun varlığı, piramitlerin nasıl inşa edildiği konusundaki önemli sorulara cevap sunuyor. Kayıp nehir kolunun keşfi, Antik Mısır'ın mühendislik becerilerini ve doğal kaynakları nasıl kullandığını daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN