Mültecilere tonlarca aşk kilidi

Mültecilere tonlarca aşk kilidi

Paris’in ölümsüz aşkları satışa çıkarılıyor. Kente gelen çiftlerin adlarını kazıyıp anahtarlarını Seine Nehri’ne attığı ‘aşk kilitleri’nden elde edilen gelirler mültecilere destek için çalışan derneklere bağışlanacak.

Fransa’nın başkenti Paris’in sembolü konumdaki köprülere asılan ve çökme tehlikesi nedeniyle 2015’te kaldırılan ‘aşk kilitleri’nin, 13 Mayıs’ta açık artırmayla satışa çıkarılacağı ve bundan sağlanacak gelirin sığınmacılara destek için çalışan derneklere bağışlanacağı bildirildi.

Paris Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, başta Pont des Amour olmak üzere çok sayıda köprüye asılan ve iki yıl önce kaldırılarak bir depoya konulan onlarca ton ağırlığındaki kilitler açık artırmayla satılacak. Elde edilecek gelir ise sığınmacılar için çalışan üç derneğe bağışlanacak. Paris Belediye Başkan Yardımcısı Bruno Julliard, “Kilitlerin sığınmacılar yararına satışının, Paris’e gelerek aşklarını ilan eden sevgililere karşı bir saygı ifadesi olacağını” belirtti. Julliard, kilitlerin 10 Mayıs’tan itibaren kilitlerin sergiye çıkarılacağını ve 13 Mayıs’ta açık artırmanın başlayacağını söyledi.

17-04/29/29krr16ask2.jpg

Kilit asmak için en çok tercih edilen Sanatlar Köprüsü’nden 45 ton Archeveche Köprüsü’nden de 20 ton ağırlığında metal kilit kaldırılmıştı. Dünyanın en çok turist çeken şehri Paris’e gelen çiftler, aşklarının sembolü kilitleri köprülere asıp anahtarını Seine Nehri’ne atıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN