Panama'nın eski diktatörü Noriega öldü | Noriega kimdir?

Panama'nın eski diktatörü Noriega öldü | Noriega kimdir?

Panama lideri Varela, diktatör Noriega'nın 83 yaşında öldüğünü Twitter hesabından duyurdu. CIA'in ajanı Noriega, 1980'lerde yönettiği ülkeyi cehenneme çevirmişti. Ancak 80'lerin sonunda ABD bir anda kendi ajanını uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlayınca 20 yıl hapis yatmıştı.

Panama'nın devrik lideri Manuel Noriega, 83 yaşında öldü. Diktatörün ölümünü, mevcut lider Varela Twitter hesabından duyurdu. Noriega, bu yıl içinde beyin kanaması geçirmişti.

NORİEGA KİMDİR?

1960'larda CIA tarafından görevlendirilen Noriega, uzun yıllar boyunca Panama'nın askeri istihbarat biriminin başında yer aldı. 1982 yılında Ulusal Muhafızların komutanı olarak ülkenin fiili lideri oldu.

 17-05/30/1.jpeg

1984 ve 1989 arasında Panama'yı yöneten Noriega, yüzlerce faili meçhul cinayetten sorumlu tutuluyordu.

ABD'nin 1987 yılına kadar arkasında durduğu Noriega, bir yıl sonra büyük bir sürpriz yaşadı. Washington artık politika değiştirmişti ve şimdi uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanıyordu.

1989'daki seçimlerden sonra Noriega Panama'da 'savaş hali' ilan etti. Bunun üzerine ABD Panama'yı işgale karar verdi, Noriega ise 1990 yılında ABD'ye teslim oldu.

ABD'de 20 yıl boyunca hapis yatan devrik lider, 2010 yılında ise kara para aklama suçlamasıyla Fransa'da hapse girdi.

Noriega, 77 yaşındayken 2011 yılında ülkesine iade edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN