Papa Katoliklere çattı: Dini göstermelik olarak kullananlar kiliseye gelmesin

Papa Katoliklere çattı: Dini göstermelik olarak kullananlar kiliseye gelmesin

Papa Francis, dini 'göstermelik' olarak kullanan Katoliklere çattı. Papa, sadece ayine gidip yoksullara ve yaşlılara yardım etmeyenler için 'Hıristiyan papağan' tanımı yapıp "Kilise'ye gelmesinler" dedi.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, inanmadan Kilise’ye gelenleri ‘Papağan Hristiyan’ diye niteledi. Papa, bu kişilerin kiliseye gelmesinin bir anlamı olmadığını söyledi.

Roma yakınındaki Guidonia köyünün sakinleriyle sohbet eden Papa, sürekli dinden söz edip dinin gereklerini yerine getirmeyenler için “Kilise’ye de gelmesinler” dedi. Papa, “Katolik olduğumu söyleyip ayine gidersem ama sonra ailemle görüşmez, yoksullara veya hastalara yardım bile etmezsem, ayine gitmemin de anlamı yok” dedi. Papa sözlerine, “Bunu yapan Hıristiyan papağanlardan farksız. Sadece konuşuyorlar” diye devam etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN