Peru'da sel felaketinde ölenlerin sayısı 72'ye yükseldi

Peru'da sel felaketinde ölenlerin sayısı 72'ye yükseldi

Peru'da son 20 yılın en şiddetli yaşanan sel felaketinde, yoğun yağış nehirlerin taşmasına ve toprak kaymalarına neden oldu. Peru'da sel felaketinde ölenlerin sayısı 72'ye yükseldi.

AP'nin haberine göre ülkenin yarısından fazlasını etkileyen felakette olağandışı yağmurları ardından gelen fırtınalar ülkenin kuzey sahilini vuruyor. Pasifik Okyanusu'nun yüzeyindeki ısınmadan meydana gelen fırtınaların iki hafta daha devam etmesi bekleniyor.
Peru hükümeti, 1998'de meydana gelen benzer olayda 374 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

17-03/19/.jpg

BAŞKET'TE İSE SULAR KESİK

Peru'nun başkenti Lima'da ise hafta başından beri sular kesik.

17-03/19/pe.jpg

Öte yandan limon, patates ve yağın fiyatlarının da oldukça yükseldiği belirtiliyor.

17-03/19/sel-1489913745.jpg

Lambayeque bölgesinde ise çocuk gözaltı merkezinde 22 kişinin yağmurları fırsat bilerek kaçtığı bildirildi. Trujillo'da ise bir mezarlığın sel altında kalması sonucu sokaklarda kemiklerin gezdiği aktarıldı.  Lima'da polis, bir mahallenin su basan yolunu geçmeleri için yüzlerce sakini tek tek iple karşıya taşıdı.

17-03/19/4.jpg

EVLERİNİ TERK ETTİLER

Bazı kişiler evlerini yalnızca bir çantayla terk etmek zorunda kaldı.  Şili, Bolivya ve Venezuela, Peru'ya yardım gönderme teklifinde bulundu.

17-03/19/8.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN