Prof. Asuman Özdağlar MIT'de bölüm başkanı seçildi

Prof. Asuman Özdağlar MIT'de bölüm başkanı seçildi

Dünyanın en önde gelen teknik üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) bir ilk... Türk Profesör Asuman Özdağlar, Elektrik Elektronik ve Bilgisayar bilimleri bölümünün başına getirildi. Özdağlar 1 Ocak 2018'den itibaren yeni görevine başlayacak.

KARAR.COM/ BÜŞRA SARIKAYA 

Asuman Özdağlar, dünyaca ünlü MIT'te 1 Ocak 2018'den itibaren Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün (EECS) yeni başkanı seçildi. 1 Temmuz 2017'den bu yana bölümün geçici başkanı olarak görev yapan Özdağlar, Anantha Chandraksan'ın dekan olduğu dönemde birçok başarıya imza attı. 

ESKİ DEKAN'DAN ÖVGÜ

Chandraskan, Prof. Özdağlar hakkında "Profesör Özdağlar ilham verici bir araştırmacıdır ve optimizasyon teorisi ve algoritmaları, oyun teorisi ve ağlar alanında gerçek bir lider olarak ortaya çıkmıştır. Eğitimci olarak vizyonu ve özveri de eşit derecede etkileyici. Öğrencileri için savunucudur ve antrenördür ve EECS'deki eğitim yeniliği için güçlü bir savunucudur" şeklinde açıklamalarda bulundu.  

Aynı zamanda Bilgi Karar Sistemleri Laboratuarı direktörü ile Veri, Sistem ve Toplum Enstitüsü Müdür Yardımcısı olan Özdağlar, optimizasyon teorisine, ekonomik ve sosyal ağ sistemlerine ve oyun teorisine önemli katkılar sağladı. Optimizasyon konusundaki araştırmaları, konveks analiz ve dualiteden, büyük ölçekli sistemler için dağıtılan yöntemlere ve makine öğrenimi için optimizasyon algoritmalarını değiştirdi.

Oyun teorisi üzerine çalışmaları, ağlarda ve büyük oyunlarda uyumsal dinamikler ile yeni denge kavramları denge hesaplamaları üzerine odaklanan Özdağlar, ağların incelenmesindeki sosyal ve ekonomik etkileşimlerin analizini entegre etti.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN