Rusya dün açıklama yapmıştı bugün Afrin'den görüntüler geldi

Rusya dün açıklama yapmıştı bugün Afrin'den görüntüler geldi

Barzani'ye yakınlığı ile bilinen Erbil merkezli Rudaw haber sitesi, Rus askerlerin, Suriye'nin kuzeybatısında yer alan terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin kontrolündeki Afrin'e ulaştığını gösteren görüntüleri yayınladı. Rusya dün, YPG'nin "Anlaştık üs kurulacak" açıklamasını yalanlamıştı.

Reuters haber ajansı dün, Rusya'nın YPG ile vardığı bir anlaşma doğrultusunda Afrin'de üs kuracağını iddia etmişti. 

ATEŞKES İZLEME ŞUBESİ

Fakat Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de yeni bir üs kurmayı planlamadıklarını, Afrin yakınlarında Kürt güçleri ile Türkiye kontrolündeki Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) karşı karşıya geldiği bölgede, Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi izleme merkezi bir şubesini açacaklarını duyurmuştu.

RESMİ BİR DOGRULAMA GELMEDİ

Sptunik'in Rudaw'a dayandırarak, yayınladığı videoda, Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi izleme merkezinden askerlerin Rus bayraklar ile askeri araçlarla Afrine ilerlediği görülüyor. Ancak şu ana kadar bu görüntüler için resmi bir doğrulama gelmedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN