Somali'de Faslı IŞİD militanlarına idam cezası

Somali'de Faslı IŞİD militanlarına idam cezası

Somali'de Faslı IŞİD militanları hakkında idam cezası verildi. Sanıklar, bir ay içinde yaptıkları itirazın başarısız olması halinde idam edilecek. Mahkeme Başkan Yardımcısı Albay Ali İbrahim Osman yaptığı açıklamada, "Onlar Somali'ye IŞİD'i desteklemek, yok etmek ve kan dökmek için geldiler" dedi.

Somali'deki bir askeri mahkeme, Faslı altı IŞİD militanını ölüm cezasına çarptırdı.

BBC'de yer alan habere göre sanıklar, bir ay içinde yaptıkları itirazın başarısız olması halinde idam edilecek. Mahkeme Başkan Yardımcısı Albay Ali İbrahim Osman yaptığı açıklamada, "Onlar Somali'ye IŞİD'i desteklemek, yok etmek ve kan dökmek için geldiler" dedi.

Sanığın avukatı, IŞİD'e katılma konusunda yanıltıldıklarını ve Fas'a sınır dışı edilmek istediklerini söyledi. Yarı özerk Puntland bölgesindeki yetkililer ilk kez yabancıları IŞİD'e katılmakla suçluyor veya cezalandırıyor.

BİR ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Askeri mahkeme ayrıca bir Etiyopyalı ve bir Somaliliye 10'ar yıl hapis cezası verirken, bir Somalili sanığı da delil yetersizliği nedeniyle serbest bıraktı. Savcılardan biri BBC Somali'ye militanların Puntland'ın ticari merkezi Bosaso'nun doğusundaki Cal-Miskaat dağlarında tutuklandığını söyledi.

IŞİD'in Somali kolu, 2015 yılında Somali'deki en büyük cihatçı grup olan El Kaide bağlantılı El Şebab grubundan kaçan bir grup tarafından kuruldu. ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü'ne göre, yerel halka şantaj yapmasıyla ünlü ve çoğunlukla küçük ölçekli, ara sıra saldırılar gerçekleştiriyor.

Somali'de terörizmle bağlantılı suçlar için genellikle ölüm cezası veriliyor. Uygulama, Somali İnsan Hakları Savunucuları Koalisyonu da dahil olmak üzere çok sayıda yerel ve uluslararası insan hakları grubu tarafından kınandı.

Geçtiğimiz ay koalisyon ve diğer insan hakları grupları bir raporda Somali'de geçtiğimiz yıl en az 55 infazın gerçekleştirildiğini belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN